Mats Wilander Foto: TOMMY PEDERSEN / TOMMY PEDERSEN EXPRESSENMats Wilander Foto: TOMMY PEDERSEN / TOMMY PEDERSEN EXPRESSEN
Mats Wilander Foto: TOMMY PEDERSEN / TOMMY PEDERSEN EXPRESSEN
Tennisspelaren Maxime Hamou Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/PANORAMIC IMAGO SPORTFOTODIENSTTennisspelaren Maxime Hamou Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/PANORAMIC IMAGO SPORTFOTODIENST
Tennisspelaren Maxime Hamou Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/PANORAMIC IMAGO SPORTFOTODIENST

Wilanders ilska: "Det är katastrof"

Publicerad

Tennisspelaren Maxime Hamou har kastas ut ur Franska öppna – efter att ha antastat Eurosports Maly Thomas mitt under en intervju.

Experten Mats Wilander stöttar sin kollega och tycker att intervjun skulle ha klippts bort.

– Det är katastrof – det gick åt helvete för långt, säger Wilander. 

Novak Djokovic och Rafael Nadal seglar upp som stora favoriter i Franska Öppna efter sina respektive styrkedemonstrationer i andra omgången.

Nadal krossade Robin Haase i tre raka set – och experten Mats Wilander anar att Djokovic spelar med ett pånyttfött självförtroende under nye tränaren Andre Agassi

– Jag tycker att man ser att det finns mycket mer fajt i Djokovic. Jag tror att Agassi hjälper honom att göra hans tennis enklare. Och samtidigt tror jag att Djokovic vill bevisa någonting för Agassi. Det kan bli ett riktigt bra förhållande om Agassi är intresserad av att resa med honom, säger Wilander.

– Men Nadal är mannen att slå. Han spelar fantastiskt bra. Han spelar aggressivt som tusan och missar inte en forehand.

 

TV: Nadal: "Känslan i Paris är svår att beskriva" 

Wilander: "Aldrig aktuellt att träna Djokovic"

Djokovic var utan tränare under en dryg månads tid, efter att han bröt med Boris Becker. Under tiden påtalade den förre världsettan att han ville ha en tränare "som varit en mästare" och vunnit flera grand slam-titlar.

Men för Wilander var det aldrig aktuellt att träna Djokovic.

– Nej. Jag har inte det i mig. Jag har för mycket tennis i huvudet för att bara fokusera på en kille. Det orkar inte lyssna på att en tränare snackar tennis hela dagarna. Det handlar om att ge dem lite känslomässigt stöd och lite gnista ibland. Det har jag inget intresse av längre på det sättet. Jag tror Agassi är perfekt för uppgiften, säger Wilander.

 

TV: Djokovic: "Därför fick jag en resultat-kris"

 

Rubrikerna kring Franska Öppna har också svärtats ner av hemmaspelaren Maxime Hamou, som efter sin förlust i första omgången gjorde bort sig i en intervju med Eurosport. När Wilanders franska kollega, Maly Thomas, försökte intervjua 21-åringen så kysste Hamou reportern samtidigt som han höll fast henne runt nacken.

Wilander: "Är en fullständig katastrof"

Hamou kastades ut från Franska Öppna efter händelsen, och nu reagerar även Wilander.

– Det är en katastrof. Fullständig katastrof. Var kommer ett sådant beteende ifrån? Det är oförlåtligt. Och jag tycker att de som var producenter under intervjun skulle ha klippt direkt när det hände, säger Wilander.

Han berättar att han har pratat med Maly Thomas som har tackat nej till nästan samtliga intervjuer efter händelsen.

– Hon tycker att det är jobbigt. Kanske tyckte han (Hamou) att det var roligt just då. Men det gick för långt. Det gick åt helvete för långt. Att fortsätta så där under en intervju visar att han saknar respekt för en medmänniska, säger Wilander.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag