Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Visar upp nye kärleken efter alla spekulationer

Foto: GOFF/GOFFPHOTOS / STELLA PICTURES GOFF/GOFFPHOTOS

De har omgärdats av rykten under året.

Nu har den skandalomsusade tennisstjärnan Maria Sjarapova bekräftat förhållandet med mångmiljonären Alexander Gilkes, skriver Daily Mail. 

Våren 2017 fick Maria Sjarapova göra comeback efter 15 månaders dopingavstängning. Ryskan ertappades med meldonium i blodet och var en av ett femtiotal idrottare världen över som stängdes av när substansen blev förbjuden.

Sjarapova vittnade om att hennes liv hade blivit totalförändrat under avstängningen. När tennisen försvann ur vardagen kunde hon lägga mer kraft på sitt sociala liv.

– Jag vetefan vad som hände. Jag tänkte: ”Det här är verkligen nytt för mig!” Men jag gillade det faktiskt, har Sjarapova sagt. 

– Min alkoholkonsumtion har varit mycket högre det senaste året jämfört med mitt tidigare liv. Men det har ju att göra med att jag faktiskt har haft ett socialt liv nu.

Är vän med de engelska prinsarna

Men nu har Sjarapova, som tjänat över 2,4 miljarder kronor under karriären, ingått ett stadigt förhållande. Under hela året hat hon uppgetts dejta ”den gåtfulle miljonären” Alexander Gilkes. Han är en man med en grundmurad status i den engelska toppsocieteten och gick på privatskolan Eton College samtidigt som prins William och prins Harry – och är fortfarande vän med kungligheterna.

Nu har de bekräftat att de är ett par, enligt Daily Mail, och paparazzifotografer i London fångade under helgen de båda då de promenerade tillsammans i London.

Maria Sjarapova är en av de mest framgånsrika tennisspelarna på damsidan och har vunnit samtliga Grand slam-titlar (Franska öppna, Wimbledon, Australian Open och US Open) under sin karriär.

För närvarande är ryskan rankad 30 i världen. Men när det kommer till popularitet är hon desto större (trots sin långa dopingavstängning).

När ESPN i våras rankade världens mest kända idrottare hamnade Sjarapova på plats 21. Endast tenniskollegan Serena Williams var rankad högre av alla kvinnliga idrottare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.