Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Visar upp bisarra priset efter segern

Foto: INSTAGRAM

Ett litet mynt.

För tennisspelarna som satsar mot världseliten är inte prispengarna något som får dem att gå runt.

”Jag önskar att jag skojade”, skriver fransyskan Sara Cakarevic på Twitter.

Det råder ingen tvekan om att tennis är en pengastinn sport.

När Forbes har listat vilka idrottare som tjänar mest är det idel tennisspelare i topp på damsidan och spelarna kan få enorma summor från både segrar i tävlingar och från sponsoravtal.

En av anledningarna till att tennissdamerna tjänar mer än de aktiva från andra sporter är att prispengarna är jämställda mellan damer och herrar. Men trots det så finns det en mindre glamorös verklighet för majoriteten av spelarna bakom världstoppen.

Sara Cakarevic fick två euro i pris

Fransyskan Sara Cakarevic, 24, är rankad på 410:e plats i världen och nyligen spelade hon en tävling i ITF-touren i Prag. När hon besegrade Paula Ormaechea, rankad på 326:e plats i världen, valde hon att visa upp priset i sociala medier.

Cakarevic la upp en bild på ett kvitto där det stod att hon hade vunnit 2,25 euro. I samma bild låg ett mynt som var värt två euro.

”Jag fick inte ens de 25 centen”, skriver Cakarevic i bilden med bildtexten:

”Jag ville bara tacka Internationella tennisförbundet. Jag önskar att jag skojade.”

Har kritiserat sänkta prispengar

Prispengarna för tennisspelarna har gått ner på grund av coronapandemin men beslutet att låta ATP:s anställda ha kvar sina löner har bland annat kritiserats av herrspelaren John Isner. Han har bett om att få insyn i ATP:s finanser för att undersöka om det är rätt att spelarna ska behöva ta smällen.

– För vissa spelare tror jag inte att det handlar så mycket om prispengarna, har Isner sagt till Tennishead.

– Det handlar om strukturen för touren och att spelarna vill ha större kunskap om varför beslut fattas och vad som ligger bakom varje beslut. 

https://twitter.com/CakarevicSara/status/1389264903156940808https://www.instagram.com/p/CGh-hHgAXc5/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.