Foto: MIKE FREY/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MIKE FREY/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURESFoto: MIKE FREY/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MIKE FREY/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES
 Foto: MIKE FREY/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MIKE FREY/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES
Foto: FEDERICO PESTELLINI / IMAGO/PANORAMIC IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: FEDERICO PESTELLINI / IMAGO/PANORAMIC IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: FEDERICO PESTELLINI / IMAGO/PANORAMIC IMAGO SPORTFOTODIENST

Världsstjärnan klar – till Sverige i sommar

Publicerad

Affischnamnet för Swedish Open är klart.

SportExpressen kan berätta att trefaldige grand slam-vinnaren Stan Wawrinka, 33, kommer till Båstad i sommar.

– Det ska bli fantastiskt kul, säger turneringschefen Christer Hult.

Han har vunnit Australian Open (2014), Franska öppna (2015) och US Open (2016). Därtill OS-guld i dubbel samt Davis Cup 2014 med landsmannen Roger Federer.

Nu kan SportExpressen berätta att Stan Wawrinka är klar för Swedish Open i sommar. Schweizaren har spelat Stockholm Open två gånger sedan tidigare - men aldrig i Båstad.

Turneringschefen Christer Hult fick möjligheten att knyta upp 33-åringen under ett möte i Monte Carlo.

– Vi behövde ganska kort betänketid när vi fick möjligheten att ta in honom i startfältet. Han är en av de mest sevärda spelarna, en jäkla fighter och dessutom har han en av tourens snyggaste backhands. Och så har han en ruskig vilja att ta sig tillbaka topp-5 i världen, säger Hult.

Wawrinka är klar för Swedish Open

Wawrinka är för närvarande nere på en 23:e plats på världsrankingen efter ett skadefyllt år. Schweizaren opererade knäet i augusti i fjol, gjorde comeback under Australian Open i januari i år men tvingades till ett nytt uppehåll i februari. 

I måndags gjorde han en ny comeback i Rom där han föll mot Steve Johnson i första rundan med 6-4, 6-4.

– När jag kom tillbaka i januari så var jag inte redo. Men nu är jag väldigt nöjd med vart jag står fysiskt, sa Wawrinka i måndags.

– Det tar så klart lite tid innan han är tillbaka i toppform igen. Men jag har träffat honom flera gånger och han har alltid sagt vill spela Båstad. Det känns ruskigt bra att vi har lyckats lösa honom, säger Christer Hult.

Även jättetalangen kommer

Utöver Wawrinka står det även klart att grusspecialisten Pablo Carreno Busta - rankad 11:a i världen - och jättetalangen Stefanos Tsitsipas, 19, kommer till Swedish Open. 

Tsitsipas, tidigare juniorvärldsetta, har fått sitt stora genombrott under våren där han sensationellt gick till final i Barcelona och till semifinal i Estoril nyligen. Med sin 43:e plats på världsrankingen är han Greklands bästa manliga tennisspelare någonsin.

Utöver dem kommer Fabio Fognini, Richard Gasquet, och regerande mästaren David Ferrer. Under veckan i Båstad kommer även Rafael Nadal Academy att bjudas in där Toni Nadal håller i ett seminarium under fredag-söndag.

Dessutom kommer turneringen att arrangera ett möte mellan några av Sveriges bästa 15-åringar och Rafael Nadals akademi av 15-åringar. 

Swedish Open avgörs 15-22 juli.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag