Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Världsstjärnan klar – till Sverige i sommar

Foto: MIKE FREY/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MIKE FREY/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES
Foto: FEDERICO PESTELLINI / IMAGO/PANORAMIC IMAGO SPORTFOTODIENST

Affischnamnet för Swedish Open är klart.

SportExpressen kan berätta att trefaldige grand slam-vinnaren Stan Wawrinka, 33, kommer till Båstad i sommar.

– Det ska bli fantastiskt kul, säger turneringschefen Christer Hult.

Han har vunnit Australian Open (2014), Franska öppna (2015) och US Open (2016). Därtill OS-guld i dubbel samt Davis Cup 2014 med landsmannen Roger Federer.

Nu kan SportExpressen berätta att Stan Wawrinka är klar för Swedish Open i sommar. Schweizaren har spelat Stockholm Open två gånger sedan tidigare - men aldrig i Båstad.

Turneringschefen Christer Hult fick möjligheten att knyta upp 33-åringen under ett möte i Monte Carlo.

– Vi behövde ganska kort betänketid när vi fick möjligheten att ta in honom i startfältet. Han är en av de mest sevärda spelarna, en jäkla fighter och dessutom har han en av tourens snyggaste backhands. Och så har han en ruskig vilja att ta sig tillbaka topp-5 i världen, säger Hult.

Wawrinka är klar för Swedish Open

Wawrinka är för närvarande nere på en 23:e plats på världsrankingen efter ett skadefyllt år. Schweizaren opererade knäet i augusti i fjol, gjorde comeback under Australian Open i januari i år men tvingades till ett nytt uppehåll i februari. 

I måndags gjorde han en ny comeback i Rom där han föll mot Steve Johnson i första rundan med 6-4, 6-4.

– När jag kom tillbaka i januari så var jag inte redo. Men nu är jag väldigt nöjd med vart jag står fysiskt, sa Wawrinka i måndags.

– Det tar så klart lite tid innan han är tillbaka i toppform igen. Men jag har träffat honom flera gånger och han har alltid sagt vill spela Båstad. Det känns ruskigt bra att vi har lyckats lösa honom, säger Christer Hult.

Även jättetalangen kommer

Utöver Wawrinka står det även klart att grusspecialisten Pablo Carreno Busta - rankad 11:a i världen - och jättetalangen Stefanos Tsitsipas, 19, kommer till Swedish Open. 

Tsitsipas, tidigare juniorvärldsetta, har fått sitt stora genombrott under våren där han sensationellt gick till final i Barcelona och till semifinal i Estoril nyligen. Med sin 43:e plats på världsrankingen är han Greklands bästa manliga tennisspelare någonsin.

Utöver dem kommer Fabio Fognini, Richard Gasquet, och regerande mästaren David Ferrer. Under veckan i Båstad kommer även Rafael Nadal Academy att bjudas in där Toni Nadal håller i ett seminarium under fredag-söndag.

Dessutom kommer turneringen att arrangera ett möte mellan några av Sveriges bästa 15-åringar och Rafael Nadals akademi av 15-åringar. 

Swedish Open avgörs 15-22 juli.