Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kan inte beskriva hur ledsen jag är”

Novak Djokovic har testat positivt för covid-19 efter Adria tour i Serbien och Kroatien.
Foto: ANDREJ CUKIC / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JUERGEN HASENKOPF VIA WWW.IMAGO-IMAGES. / IMAGO IMAGES/HASENKOPF WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Världsettan Novak Djokovic har fått coronaviruset.  

Det bekräftar han i ett uttalande, enligt Reuters.

Djokovic är därmed en i raden av tennisspelare som blivit smittade efter att ha spelat kritiserade Adria Tour.

– Jag kan inte beskriva hur ledsen jag är för detta, skriver världsettan i ett uttalande.

Grigor Dimitrov, Viktor Troicki och Borna Coric spelade alla Adria Tour tillsammans med Novak Djokovic. Nu har alla ovanstående spelare bekräftats smittade. 

Novak Djokovic arrangerade Adria Tour tillsammans med sin bror Djordjie där tusentals har sett matcherna som har gått i Belgrad, Serbien, och Zadar, Kroatien. 

”Korkat att gå vidare med turneringen. Det här är vad som händer när man bortser från alla protokoll. Detta är inte ett skämt”, skrev australiske tennisstjärnan Nick Kyrgios på Twitter.

Festat halvnakna

Novak Djokovic skulle möta Andrey Rublev i finalen i Zadar. En match som ställdes in efter Dimitrovs positiva coronabesked. När den tidigare stjärnan Goran Ivanisevic berättade för publiken att matchen ställts in fick han ta emot burop. 

”Jag vet inte varför ni buar åt mig. Det är inte jag som har testats positivt”, sa Ivanisevic då. 

Bulgaren har tidigare kritiserats för att ha festat tillsammans med bland annat Novak Djokovic i bar överkropp under den förra helgen i Belgrad. 

På tisdagskvällen la Djokovic ut ett uttalande på sitt Twitter-konto:

”Jag är väldigt ledsen att vår turnering har skapat problem. Allt som jag och arrangörerna gjort den senaste månaden har varit med hjärta och ärliga intentioner. Vi trodde att turneringen mötte alla hälsoprotokoll och hälsan i regionen såg tillräckligt bra ut för att förena människor”, förklarar världsstjärnan och fortsätter:

”Vi hade fel. Det var för tidigt. Jag kan inte beskriva hur ledsen jag är för detta och alla smittade”.

Här träffas stjärnorna – sedan får de corona

Världsettan Novak Djokovic och Grigor Dimitrov är två av deltagarna som smittats av coronaviruset. Här sitter de tillsammans på en presskonferens.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.