Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Världsettan kritiseras – för fulla läktare i ”jippotävling”

Novak Djokovic skäller på domaren under i Australian Open-finalen efter att ha fått en tidsvarning.
Novak Djokovic och Olga Danilovic.Foto: NIKOLA KRSTIC/SHUTTERSTOCK / NIKOLA KRSTIC/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Novak Djokovic.Foto: XINHUA/AVALON.RED / STELLA PICTURES/XINHUA/AVALON.RED B950
Alexander Zverev, Novak Djokovic, Grigor Dimitrov och Dominic Thiem är med i ”Adria tour”.Foto: XINHUA/AVALON.RED / STELLA PICTURES/XINHUA/AVALON.RED B950

Tennis i världsklass är tillbaka.

Tillsammans med sin familj arrangerar världsettan Novak Djokovic Adria Tour som avgörs i Balkan under sommaren. 

Men tävlingen kritiseras – eftersom tusentals åskådare flockas kring matcherna. 

– Beslut om hälsan är inte upp till mig att ta, säger världsettan. 

Den sociala distanseringen var lika med noll när Adria Tour inleddes under fredagen. Tusentals åskådare fanns på läktarna för att se spelare som Alexander Zverev, Dominic Thiem, Grigor Dimitrov och Jelena Jankovic göra upp. 

Den serbiska regeringen tog nyss bort alla restrektioner som har tillförts på grund av coronakrisen. Det enda rekommendationen som finns är att hålla avstånd med en meter till andra människor. På onsdagen fanns till exempel 20 000 åskådare på läktarna när en fotbollsmatch avgjordes i Belgrad. 

Under en presskonferens i samband med turneringen fick Djokovic frågor om den obefintliga sociala distanseringen under arrangemanget. 

”Alla måste anpassa sig efter olika omständigheter och åtgärder, så det är väldigt svårt att tänka på internationella standarder,” sade han innan invigningen av Adria Tour.

12 000 fall av covid-19

Världsettan menar att Serbien har klarat sig bättre än andra länder under den pågående pandemin. Landet har ungefär 12 000 fall av covid-19 och totalt har 252 människor avlidit på grund av viruset. 

Smittspridningen har dock ökat sedan landets restriktioner upphörde. 

”Du kan också kritisera oss och säga att detta kanske är farligt, men det är inte upp till mig att ta beslut om vad som är rätt eller fel för hälsan,” sade Djokovic.

”Vi gör vad den serbiska regeringen berättar för oss”, fortsätter han. 

”Många liv i världen har gått förlorade, både i regionen och över hela världen. Men livet fortsätter, och vi som idrottare ser fram emot att tävla”.

Djokovic har dock tidigare kritiserat US Open och sagt att han kan välja att inte spela turneringen efter spelarna endast får ta med sig en person i sitt entourage. 

Djokovics Adria Tour fortsätter nu vidare till grannländerna Kroatien, Montenegro och Bosnien & Hercegovina.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.