Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Världsetta fast för doping – missar Australian Open

Rök från bränderna i Australien stör spelet i Melbourne. Här tvingas Dalila Jakupovic bryta sin match med sveda i ögonen och andningsproblem.
Robert FarahFoto: SARAH STIER / AP TT NYHETSBYRÅN

Robert Farah, världsetta i dubbel, missar Australien Open efter att ha fastnat i ett dopningstest.

”Det sorgligaste ögonblicket i min idrottskarriär”, skriver den colombianska tennisstjärnan på Twitter.

Farah meddelar själv avstängningen via sociala medier. Han skriver att internationella tennisförbundet (ITF) har meddelat att det fanns spår av steroiden boldenon i ett dopningsprov som lämnades i oktober 2019 i Kalifornien.

”Jag måste ta mig igenom några av de sorgligaste ögonblicken i mitt liv och definitivt det sorgligaste i min idrottskarriär”, skriver Robert Farah.

Ämnet används ibland av bönder för att få nötkreatur att växa snabbare, men är förbjudet enligt internationella antidopningsorganisationen Wada.

”Det här ämnet finns ofta i colombianskt kött och kan förvanska resultaten från dopningsprover. Det är utan tvekan det som har lett till det här”, skriver Farah.

Cabal: ”Jag tror på honom”

32-åringen, som är född i Kanada men som tävlar för Colombia, toppar världsrankningen i dubbel tillsammans med sin colombianska spelpartner Juan Sebastián Cabal. Duon är regerande mästare både i Wimbledon och US Open och Cabal står bakom Farah.

– Robert är min bror, min vän, min partner, min resekamrat. Jag tror på honom, säger Juan Sebastián Cabal i ett videomeddelande på sociala medier.

Robert Farah kom med beskedet kort efter att en annan sydamerikansk spelare stängts av. Chilenaren Nicolas Jarry, rankad 78:a, är avstängd tillsvidare efter att ha testat positivt för förbjudna ämnen i samband med spel i Davis Cup i november.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.