Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tvingas lämna i tårar: ”Vet inte om jag kan”

Foto: DANIEL POCKETT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: DANIEL POCKETT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JAMES GOURLEY/BPI/REX / JAMES GOURLEY/BPI/REX/IBL REX FEATURES

Skadedrabbade Andy Murray är antagligen inne på sitt sista år som professionell spelare. 

Men det kan ta slut tidigare än så, säger tennisstjärnan tårögd vid en presskonferens.

– Jag är inte säker på att jag kan spela mig igenom smärtan, säger 31-åringen.

Den tidigare världsettan och trefaldiga Grand slam-vinnaren drog sig ur förra årets Australian Open för att operera sin höft och kom tillbaka i juni. 

Men sedan dess har det enligt BBC bara blivit 14 matcher för skotten som sedan september fokuserat på att rehabilitera sig.

– Jag har gjort allt jag kunnat för att få min höft att kännas bättre men det har inte hjälpt mycket. Jag tror att det finns en risk att Australian Open är min sista turnering, säger han vid en presskonferens i Melbourne inför Australian Open.

Foto: DANIEL POCKETT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JAMES GOURLEY/BPI/REX / JAMES GOURLEY/BPI/REX/IBL REX FEATURES

 

 

”Jag skulle vilja avsluta i Wimbledon”

Murray var emotionell och tvingades under den korta presskonferensen att tårögd lämna podiet för att senare komma tillbaka.

– Jag skulle vilja avsluta i Wimbledon men jag vet inte om jag har möjligheten att göra det, säger britten som är stor publikfavorit där och vunnit turneringen både 2013 och 2016.

Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Återkomsten i år har lämnat en del övrigt att önska. Han slogs ut i andra omgången i Brisbane förra veckan och bröt en träningsmatch på torsdagen mot Novak Djokovic efter mindre än en timme, enligt AFP.

 

LÄS MER: Erik Hamrén avslöjar: ”Litade på fel personer” 

 

– Jag kan spela men med begränsningar. At ha begräsningarna och smärtan gör att jag inte kan njuta av att tävla eller att träna, säger han.

Han är dock inställd på att genomföra Australian Open, där han går upp mot spanjoren Roberto Bautista i första omgången nästa vecka.

Andy Murray har vunnit totalt tre grand slam-titlar. I Australian Open har han nått final vid fem tillfällen, men stått som förlorare varje gång