Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Trotjänarna petas i Söderlings DC-lag

Foto: BILDBYRÅN
Foto: PETER SCHNEIDER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Bröderna Ymer, Jonathan Mridha och André Göransson. 

Det är namnen som ska försvara de svenska färgerna under Davis Cup-finalen i Madrid i vinter. 

Utanför truppen står trotjänarna Robert Lindstedt och Markus Eriksson. 

– Det är tungt, men jag får bara köra på, säger Eriksson som inte har gett upp hoppet om att ta en plats. 

Under månadsskiftet november-december avgörs Davis Cup-finalen. Tillsammans med de 18 bästa nationerna i världen ska det svenska laget slåss om titeln. 

Under måndagen tog Robin Söderling ut Sveriges lag. Där finns Mikael och Elias Ymer, Jonathan Mridha och dubbelspelaren André Göransson. 

– Elias och ”Micke” håller hög nivå och är självklara i laget. André är en fantastisk dubbelspelare och har spelat bra i år och varit i kvartsfinal i Wimbledon. Sen var det ett svårt val, vi har flera spelare som är jämna och aktuella men Jonathan har gjort många bra matcher på slutet och är en spelare som kan göra bra insatser, säger Robin Söderling till tennisförbundets hemsida. 

Utanför truppen finns både Markus Eriksson och Robert Lindstedt som båda hade nyckelroller när Sverige kvalificerade sig till DC-finalen. 

Markus Eriksson inte uttagen

– Det är så klart tungt, men han (Robin) tar väl ut det laget han tror mest på, säger Markus Eriksson. 

Det finns dock fortsatt möjlighet för den tidigare Sverigeettan som har varit gjuten i det svenska laget under de senaste åren. 

Söderling kan ta ut en femte spelare. 

– Det är ju det man hoppas på. Jag får väl bara spela på och hoppas på det bästa. Går det inte så går det inte, säger Eriksson och fortsätter. 

– Jag har ju inte spelat bra det här året. Det var synd att corona ställde in finalen förra året. Då var jag i min bästa form, men under den senaste tiden har jag inte spelat som jag borde. Då blir man inte uttagen. Man måste prestera. 

Söderling: Målet är kvartsfinal

Sverige ställs mot Kazakstan och Kanada i gruppspelet i Madrid. De sex gruppvinnarna, tillsammans med de två bästa tvåorna, går vidare till kvartsfinal.

– Ett realistiskt första mål är att gå vidare till kvartsfinal. Det är tufft, men inte omöjligt. Kanada är en av världens bästa tennisnationer och Kazakstan är också en tuff motståndare, men det ser jag som en öppen match. Alla i laget är verkligen taggade. Det är nästan två år sedan vår förra match så nu ser vi fram emot att få spela igen, säger Robin Söderling till tennis.se. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.