Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tomas Berdych vann Stockholm Open

Foto: Magnus Liljegren/Ibl-Aop
Foto: Henrik Montgomery / Epa / Tt

Tomas Berdych försvarade titeln i Stockholm Open efter 7-6, 6-2 mot Jack Sock.

Titeln var världsfemmans tredje i Stockholm.

– Jag känner mig som hemma här, säger Berdych i segertalet.

Tomas Berdych har nu tagit tolv titlar i karriären – tre av dem har kommit i Stockholm. Världsfemman upprepade sin bedrift från 2012 och 2014 och vann finalen tämligen säkert mot amerikanen Jack Sock.

Efter ett jämnt första set visade Berdych klassen i tiebreak, där han bröt Socks serve direkt och vann med 7-1. Andra set blev en betydligt enklare resa för Berdych, som övertygade sedvanligt med en tung serve och forehand.

"Mitt favoritställe"

Berdych är redan klar för ATP-slutspelet i London, och har nu goda chanser att behålla sin femteplats på världsrankingen efter segern i Stockholm. Och han lär komma tillbaka för fler titlar.

– Det är alltid roligt att komma tillbaka hit och resultaten visar det också. Jag hoppas att jag kan komma tillbaka igen. Det här är mitt favoritställe, säger Berdych i segertalet.

I och med sina tre titlar tangerar Berdych nu Thomas Enqvists svit på tre titlar under 1990-talet. Endast Boris Becker och John McEnroe har vunnit fler, med sina fyra respektive titlar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.