Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tillhör en av USA:s rikaste familjer – gör nu stor succé

Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK / CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Kvartsfinalplatsen i Australian Open är Jessica Pegulas största framgång hittills i karriären. Det blir ytterligare ett steg för 26-åringen i riktningen att bryta sig loss från familjens arv. Jessica Pegula är nämligen dotter till dollarmiljardären Terrence ”Terry” Pegula. 

– Mina föräldrar har ingenting att säga till om gällande det jag gör på banan, säger hon till Wide World of Sports. 

Med en världsranking på 61 och utan att någonsin har kommit förbi tredje rundan i en grand slam-turnering, kan man tro att vinstsumman för att nå kvartsfinal i Australian Open skulle värma gott. Summan uppges vara drygt tre miljoner svenska kronor, enligt Australian Opens hemsida. En förmögenhet för många, men det är blott en veckopeng för tennisproffset Jessica Pegula. 

Den 26-åriga tennisspelaren kommer nämligen från en av USA:s mest välbärgade familjer. Hennes pappa, Terrence ”Terry” Pegula, har gjort sina pengar inom naturgas och beräknas enligt Forbes vara god för drygt fem miljarder dollar. När Terry Pegula år 2011 sålde sitt företag Eastern Resources passade han på att förvärva ishockey-laget Buffalo Sabres. 

Tre år senare var han återigen sugen på idrottslag. Terry Pegula vann då budgivningen över både före detta presidenten Donald Trump och artisten Bon Jovi för NFL-laget Buffalo Bills. Det amerikanska fotbollslaget blev hans för den ringa summan 1,4 miljarder dollar. 

https://www.instagram.com/p/0vOyR7TAXo/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

”Mina föräldrar har ingenting att säga till om”

Jessica Pegula, har de senaste åren gjort sig ett namn för sig själv inom tennisvärlden. Hon har under karriären valt att distansera sig en del från familjens namn. 

– När jag var yngre var det mer så att jag ville göra ett namn för mig själv och när jag blev äldre insåg jag, att jag borde omfamna hela familjeaspekten i stället, sa hon till Wide World of Sport.

Jessica Pegula har hela tiden gjort klart för sig själv och andra att tennisen är hennes egen. 

– Tennis är min grej, det är mitt jobb och min karriär. Det är väldigt skilt och mina föräldrar har ingenting att säga till om gällande det jag gör på banan, sa hon.

Jessica Pegula ställs mot landsmaninnan Jennifer Brady, världsranking 24, i en av kvartsfinalerna i Australian Open. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.