Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tennisikonens kamp mot svåra sjukdomen

Foto: ROBIN PLATZER/TWIN IMAGES / STELLA PICTURES/AVALON.RED B4486

En av tennishistoriens största spelare, amerikanskan Chris Evert, har drabbats av cancer, uppger hon i ett uttalande på Twitter. 

67-åriga Evert ska i december ha diagnosticerats med äggstockscancer, samma sjukdom som hennes yngre syster avled i för snart två år sedan.

”Jag är väldigt tacksam över att det upptäcktes i ett tidigt stadium och jag har fått positiva resultat från min behandling”, uppger hon i uttalandet.

Evert dominerade tennisen på 70-talet och vann totalt 157 titlar på damtouren, bland annat i form av 18 grand slam-segrar varav vid sju tillfällen Franska mästerskapen i Paris. Hennes främsta konkurrent var Martina Navratilova och de båda hade ett flertal klassiska möten under perioden 1973–1988.

Efter karriären har Evert jobbat bland annat som expertkommentator i tv och avsikten är att kommentera Australian Open från hemmaplan när tävlingen i Melbourne inleds nästa vecka.

Bilderna som kan avslöja världsstjärnans bluff

Bilderna som kan avslöja världsstjärnans bluff

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.