Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tennisikonen har gift sig – med 30 år yngre kvinna

Foto: OLIVIER HUITEL / STELLA PICTURES/CRYSTAL PICTURES
Foto: ARNE FORSELL / © BILDBYRÅN
Björn Borg och Ilie NastaseFoto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN

En av Björn Borgs vänner har gift sig för femte gången.

Den 73-årige Ilie Nastase är nu man till den 30 år yngre Ioana Simion.

– Det var enkelt och vackert, säger Nastase om bröllopet.

När Björn Borg tog sig till sin första Wimbledonfinal ställdes han mot rumänen Ilie Nastase. De båda blev goda vänner och har synts tillsammans i flera sammanhang. 

Nu har Nastase hittat kärleken och gått in i sitt femte äktenskap – med den 30 år yngre Ioana Simion.

I The Sun beskrivs bröllopet som ”enkelt och vackert”.

– Det var enkelt och vackert, det var så vi ville göra. Få personer och utan att göra reklam för det, sa Nastase efter ceremonin.

En av de få gästerna som fick komma på bröllopet var ex-fotbollsspelaren Ciprian Marica som spelade många år i Bundesliga.

Ilie Nastase avstängd efter sexism och rasism

Ilie Nastase har efter karriären hamnat i trubbel i tennisvärlden. Han är portad från tävlingar och träningar av internationella tennisförbundet fram till 2021 efter rasistiska och sexistiska kommentarer. 

I domen gick det att läsa att förbundet fann Nastases spekulationer om vilken hudfärg Serena Williams barn skulle få som "högst olämpliga och rasistiska". Man har även bedömt saker som Nastaste sa till Storbritanniens lagkapten Anne Keothavong under en Fed Cup-match som "sexuella närmanden".

Nastase tog sju grand slam-titlar under sin karriär och hade positionen som världsetta under en period 1973. Han har även varit förbundskapten för Rumäniens landslag.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.