Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bäst i Sverige – nobbar Swedish Open: ”Tråkigt”

Foto: CATI CLADERA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Damernas Swedish Open spelas från 8-13 juli. 

Men nu står det klart att Sverigeettan Rebecca Peterson nobbar tävlingen. 

– Det är jättetråkigt, säger tävlingsdirektören Sofia Arvidsson. 

Under den förra sommaren uteblev damernas Swedish Open, men nu är tävlingen tillbaka i ett nytt format (WTA125) som samlar flera spelare bland de 100 bästa på WTA-rankningen. 

Sverigeettan Rebecca Peterson, rankad 66, kommer dock inte att spela hemmaturneringen som spelas på grus. 

I ett sms till Tennisportalen skriver hon följande: 

– Jag har bestämt mig för att åka tidigare till USA och påbörja hardcourtsäsongen direkt efter Wimbledon.

Nu kommenterar tävlingsdirektören, och den tidigare toppspelaren, Sofia Arvidsson det faktum att Sveriges bästa spelare på damsidan inte kommer till start i Swedish Open. 

– Det är så klart väldigt tråkigt att Rebecca inte kommer att spela vår nya turnering, men jag accepterar hennes val, säger Arvidsson. 

Danska stjärnskottet spelar

Sverigetvåan Johanna Larsson kommer dock att delta i tävlingen på hemmaplan, om hon inte går långt i dubbelturneringen i Wimbledon vars andra vecka krockar med tävlingen i Båstad. 

– Om inte Johanna kommer in på egen rankning kommer hon få ett wildcard. 

Tre wildcards har redan delats ut till de svenska framtidshoppen Mirjam Björklund och Caijsa Henneman – och till det danska stjärnskottet Clara Tauson som är rankad etta på juniorrankingen redan som 16-åring. 

– Det blir väldigt intressant att se vad Caijsa och Mirjam kan göra, men även Clara som har tagit tennisvärlden med storm och ses som ett av de stora namnen framöver. 

Totalt kommer sex wildcards att delas ut, två av dem kommer prioriteras till spelare bland de 50 bästa på WTA-rankningen. 

– Jag åker till Wimbledon nästa vecka för att locka över två fina namn, säger Arvidsson.

Den högst rankade spelaren som är anmäld till tävlingen är 52-rankade Shuai Zhang.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.