Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sverige två segrar från DC-finalerna

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sverige är två matchsegrar från att nå högstadivisionen i Davis Cup.

Efter den första speldagen står det 1-1 mot Chile.

– Det blir tufft men det känns positivt, säger förbundskapten Robin Söderling i förbundets sändning.

Det är åtta år sedan Sverige spelade i högstadivisionen i Davis Cup.

Nu är man två matchsegrar från att nå tillbaka till finrummet.

Mikael Ymer gav Sverige ledningen under fredagen efter övertygande 6-2, 6-3 mot Marcelo Tomas Barrios Vera. Svensken spelade säkert rakt igenom och tycktes trivas utmärkt med hemmastödet i Kungliga Tennishallen.

– Jag är riktigt imponerad över Mickes insats. Han var fokuserad och körde på hela vägen och var stadig, säger förbundskapten Robin Söderling.

DC-rysaren avgörs under lördagen

Tuffare blev det för Elias Ymer, som har dragits med en fotskada sedan i höstas och lider av matchoträning. 23-åringen föll mot Alejandro Tabilo med 4-6, 3-6 även om det blev viss nerv på slutet när chilenaren skulle knyta ihop säcken.

– Jag och ”Nico” (Nicolás Massú, förbundskapten Chile) hade en bra taktik. Han påminde mig hela tiden i varje sidbyte vad jag behövde göra. Jag är glad att jag lyckades genomföra det, säger Tabilo i segerintervjun.

Under lördagen avgörs Davis Cup-mötet.

Robert Lindstedt och Markus Eriksson inleder i dubbel mot Barrios Vera/Tabilo. Därefter ställs Mikael Ymer mot Tabilo och Elias Ymer mot Barrios Vera.

– ”Mackan” och ”Robban” är ett riktigt bra dubbelpar som har spelat tillsammans många gånger i Davis Cup. De ser bra ut på träningarna också. De spelar ett genuint dubbelspel tillsammans samtidigt som chilenarna är lite mer två singelspelare. Det blir en tuff match men det känns positivt, säger Robin Söderling.

Matcherna spelas i Kungliga Tennishallen.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.