Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenske stjärntränaren drabbad av skattesmäll

Foto: ARNE FORSELL / © BILDBYRÅN
Peter Lundgren och Roger Federer med Wimbledon-pokalen 2003 Foto: ROBIN HUME / © BILDBYRÅN
Peter Lundgren med sin adept Marat Safin år 2005 Foto: ARNE FORSELL / © BILDBYRÅN

Tennisprofilen Peter Lundgren, 52, döms att betala 440 000 kronor i skatteböter.

Skatteverket anser att tennistränaren inte har redovisat inkomster från sin verksamhet som tränare i USA under åren 2011-2014.

Själv menar svensken att han inte har haft anknytning till Sverige under perioden.

Peter Lundgren, 52, är internationellt känd som tränare för några av tennisens största namn: Marcelo Rios, Marat Safin, Stanislas Wawrinka och – framför allt – Roger Federer. 

Lundgren tog över den då 18-årige schweizaren år 2000 och tog honom till världstoppen. Månaderna efter att Federer vann Wimbledon år 2003 bröt de samarbetet. Sedan dess har Lundgren tränat bland andra Grigor Dimitrov och Daniela Hantuchova och arbetat på en tennisakademi i Houston, USA.

Jobbar ihop med Mikael Ymer

Det senaste året har han jobbat med svenska talangen Mikael Ymer.

Nu döms Lundgren till drygt 440 000 kronor i skatteböter för att han inte redovisat sina inkomster från USA under flera år.

Skatteverket har utrett Lundgrens inkomster under åren 2011-2014 där man slår fast att tennisprofilen har vistats i Sverige i sådan omfattning att han är skatteskyldig i sitt hemland. Myndigheten menar att han har obegränsad skattskyldighet i Sverige, och eftersom han inte har redovisat sina utländska inkomster ska han bötfällas för detta.

Peter Lundgren döms till skatteböter

Själv menar Lundgren att han inte haft anknytning till Sverige under perioden, tvärtemot Skatteverkets bedömning. I sina överklaganden har han hävdat att han inte längre har ett hus i Hunnebostrand som hemvist i Sverige.

I augusti upptaxerades svensken och bedömdes vara skyldig att betala drygt 1,1 miljoner kronor till Skatteverket. Efter ett flertal överklaganden står det nu klart att han döms att betala 441 445 kronor i skatteböter.

SportExpressen har sökt Peter Lundgren utan framgång. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!