Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenskans succé: ”Otroligt taggad”

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: JUERGEN HASENKOPF VIA WWW.IMAGO-IMAGES. / IMAGO IMAGES/HASENKOPF WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Sverigetvåan Mirjam Björklund gör sitt första grand slam-kval någonsin.

Efter nattens seger mot Arina Rodionova är 23-åringen en enda match från huvudturneringen.

– Jag är stolt men känner mig inte helt färdig än, säger Björklund.

23-årige Björklund är tvåa i svensk tennis på damsidan och rankad på en 219:e plats i världen. 

Nu är hon på väg mot sin främsta bedrift hittills i karriären.

Efter seger i första kvalrundan till Australian Open ställdes hon under natten till torsdagen mot hemmaspelaren Arina Rodionova. Björklund förlorade matchens första set med 6-4 men vände till seger 4-6, 6-4, 6-2. 

Skiljesetet var över på blott 37 minuter där Björklund gick upp upp till en 3-0 ledning och till slut säkrade segern. 

– Jag är nöjd med matchen. Jag hade en lite seg start men lyckades vända matchen och hitta ett sätt att bryta ner henne och vinna. Det är något man måste försöka göra när man inte har sin bästa dag. Det är alltid svårt att spela mot någon som spelar på hemmaplan men jag hade extremt bra stöd från den svenska klacken här i Melbourne så det var njutbart, säger hon.

Spelar kvalfinal fredag morgon

Hur högt rankar du segern?

– Jag rankar den här segern väldigt högt. Jag möter en tjej som är högre rankad och har hemmaplan. Redan första matchen i kvalet var ett delmål i min karriär, att ta sig förbi första omgången. Samma sak nu i andra omgången. Nu är jag i kvalfinal och har chansen att komma in i huvudturneringen

Under tidig fredag morgon, svensk tid, spelar Björklund kvalfinal. Hon ställs mot amerikanskan Katie Volynets, rankad 178 i världen. 

– Jag är otroligt taggad på att spela hem en plats i huvudturneringen. Jag är stolt men känner mig inte helt färdig än. Jag vet att hon är duktig men det är alltid 50/50 i sådana här matcher. Jag tror på mig själv och tror på mina chanser, säger Björklund.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.