Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenskans segersvit i Kina fortsätter: ”Trivs”

Foto: IMAGINECHINA / TANG SHIYU - IMAGINECHINA/SIPA U SIPA USA

Rebecca Peterson, 24, stormar fram Tianjin.

Svenskan är klar för kvartsfinal och ställs nu mot hemmaspelaren Wang Yafan.

– Jag trivs bra i Asien, säger Peterson till tennisförbundets hemsida.

Framgångarna i Kina fortsätter för Rebecca Peterson.

För en månad sedan tog svenskan sin första WTA-titel i karriären när hon besegrade kazakiskan Jelena Rybakina i Nanchang med klara 6–2, 6–0.

I Tianjin gör 24-åringen den här veckan sin fjärde raka tävling på asiatisk mark. Hon inledde turneringen med att slå ut Venus Williams i första omgången med 6–3, 4–6, 6–3. 

– Jag värdesätter det definitivt som en av mina bättre skalper, säger Peterson till tennisförbundets hemsida.

I den andra omgången väntade kinesiskt motstånd i form av 155:e-rankade Wang Xinyu, vilket blev en tämligen lättare uppgift.

Den 59-rankade svenskan vann första set med 7–5 och i andra gav kinesiskan upp vid ställningen 3-2 till Peterson.

– Det var en rätt svår match för att vara ärlig, även om hon tvingades ge upp i andra set. Hon spelade väldigt oförutsägbart, svårt att få någon riktig kontroll och spelade bra. Med tanke på det är jag ändå nöjd över min insats, säger hon.

Peterson är därmed klar för kvartsfinal, där 47-rankade hemmaspelaren Wang Yafan väntar.

– Jag trivs bra i Asien, banorna är bra och tävlingarna gör sitt bästa för att spelarna ska känna sig välkomna. Det är uppskattat, säger Peterson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.