Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenskans jätteskalp: Williams nu utslagen

Foto: DAVE WINTER / ICON SPORT BILDBYRÅN
Foto: ROB PRANGE/SHUTTERSTOCK / ROB PRANGE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: JEFF CHIU / AP TT NYHETSBYRÅN

Rebecca Petersons fortsätter skörda framgångar i Kina.

För en månad sedan tog 24-åringen sin första WTA-titel i Nanchang.

Under måndagen besegrade hon ikonen Venus Williams, 39, i kinesiska Tianjin med 6–3, 4–6, 6–3.

Det var för en månad sedan som Rebecca Peterson tog sin första WTA-titel i karriären när hon besegrade kazakiskan Jelena Rybakina i Nanchang med klara 6–2, 6–0.

Segern gav henne ett hopp till 52:a plats på världsrankingen.

”Att vinna en WTA-titel i år var ett av mina mål så jag är glad att jag uppnått det. Det var nog många som inte trodde på att jag skulle uppnå det i år så jag tackar dem för den extra motivationen”, hälsade Peterson i ett sms till TT då.

Sedan dess har 24-åringen fortsatt tävla i Kina med fina resultat. Peterson kvalade in till turneringen i Wuhan, där det tog stopp i andra omgången mot 22-rankade Petra Martic, och kvalade även in till turneringen i Peking. Där tog det stopp i första rundan mot stjärnan Simona Halep.

Rebecca Petersons nya skalp i Kina 

Under måndagen tog Peterson en ny skalp – den här gången i Tianjin. Svenskan slog den tidigare världsettan Venus Williams, 39, i en rysare. Segersiffrorna skrevs till slut till 6–3, 4–6, 6–3.

Peterson, just nu rankad 59:a i världen, bröt Williams serve hela åtta gånger i matchen, varav tre i första set och tre i sista, och kunde till slut serva hem matchen som var över på drygt två timmar.

– En ära att spela mot Venus, jag är så glad över segern, säger Rebecca Peterson enligt Svenska tennisförbundet.

Venus Williams är för närvarande rankad 51:a i världen. I nästa omgång väntar en hemmaspelare för Peterson. Vinnaren mellan 41-rankade Shuai Zhang och kvalspelaren Xinyu Wang får möta svenskan.