Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svensk drömstart i Davis Cup-finalen

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

MADRID. Sverige har fått en drömstart i Davis Cup-finalen i Madrid. 

Bröderna Elias och Mikael Ymer vann sina singlar i det inledande gruppspelsmötet mot Kanada. 

– Det är det här jag har jobbat för hela året, säger 44-årige Robert Lindstedt som under torsdagskvällen säkrade 3-0-segern tillsammans med André Göransson.  

Det svenska Davis Cup-laget är på plats i Madrid för att göra upp om slutsegern i den klassiska turneringen. I den första gruppspelsmatchen stod Kanada för motståndet. Stornationen har drabbats av flera avhopp under de senaste veckorna där bland annat toppspelarna Denis Shapovalov och Felix Auger-Aliassime har tackat nej till spel. 

Under fredagens första singel mötte Elias Ymer 264-rankade Steven Diez. Svensken kom i underläge snabbt med 1-4, men lyckades vända till setvinst, 6-4. 

– Jag spelade för mycket backhandscross i början, när jag gick över mer på min forehand fick jag en helt annan utväxling av mitt spel, säger Ymer som sedan kunde ta hem andra set mer komfortabelt med siffrorna 6-2. 

Elias Ymer hyllar DC-kaptenen Robin Söderling som han menar har bidragit stort till den svenska succéstarten. 

Elias Ymer hyllar Robin Söderling

– Robin har ett sådant självförtroende som han lyckas föra över på oss spelare, det känner i alla fall jag. Vi pratar mer om känslor än om tennisen, så det är skönt att ha någon som har varit med om dessa situationer själv som man kan bolla med. 

Kort efter att Elias Ymer servat hem matchen gjorde lillebror Mikael Ymer entré i Madrid Arena. Sverigeettan öppnade stabilt mot 125-rankade Vasek Pospisil och tog hem det första setet med 6-4. Svensken sattes på aningen mer på prov i andra set, men lyckades serva även det med samma siffror. 

Och det skulle bara bli bättre. I en jämn dubbelmatch stod till slut André Göransson och Robert Lindstedt som segrare efter siffrorna 7-6, 6-4. 

Lindstedt: ”Jobbat för detta hela året”

– Det var helt fantastiskt. Min debut i Davis Cup gick inte så bra så det här var en fin revansch, säger Göransson som i och med matchen tog sin första seger i DC-sammanhang. 

– Jag har jobbat för detta hela året, att spela här. Så den här segern betyder så mycket för mig. Att spela Davis Cup är alltid underbart, säger veteranen Robert Lindstedt. 

Därmed har Sverige fått en drömstart i Davis Cup-finalen. 

Under lördagen väntar den sista gruppspelsmatchen mot Kazakstan. Vid gruppseger kvalificerar sig Sverige till kvartsfinal, dit även de bästa grupptvåorna tar sig. 

– Det var inga supertuffa matcher. Nu kommer vi få en dags vila här vilket är välbehövligt. Jag ser Kazakstan som favoriter och förmodligen kommer vi behöva vinna den matchen för att gå vidare, säger DC-kaptenen Robin Söderling.  

Stjärnan om sexistiska uttalandet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.