Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/ACTIONPICTURES IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/ACTIONPICTURES IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/ACTIONPICTURES IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: BERND WEISSBROD / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: BERND WEISSBROD / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: BERND WEISSBROD / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: LAURENT DUBRULE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: LAURENT DUBRULE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: LAURENT DUBRULE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/XINHUA IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/XINHUA IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/XINHUA IMAGO SPORTFOTODIENST

Idrottsstjärnans oväntade avslöjande – om sexlivet

Publicerad

Andrea Petkovic är tennisstjärnan som drar in miljoner men som också lever ett ofrivilligt ensamt liv. 

Nu har 30-åringen berättat sanningen om sin allt annat än fartfyllda tillvaro som singel. 

Andrea Petkovic har länge kämpat precis under den absoluta världseliten. Hon har inte kommit närmre en grand slam-titel än en semifinalplats i Franska Öppna och har som varit rankad nia på WTA-rankingen. 

Däremot har Petkovic utvecklats till en av de mest öppenhjärtiga och frispråkiga stjärnorna inom tenniscirkusen. Som när hon för några år sedan talade ut om sina depressionsbesvär. 

Andrea Petkovics dilemma

– Jag förlorade hela min livslust under fem månader. Det är många som går igenom en livskris vid 27-28 års ålder när de börjar reflektera över livet. Det är ingen slump att många musiker dör när de är 27 år, sa Petkovic till tyska tidningen Bild i december 2015.  

Foto: ANDY BROWNBILL / AP

– Jag insåg att vissa dörrar i livet inte längre är öppna. Att jag inte kan bli en läkare eller advokat, och det sårade mig på något sätt. Jag var allvarligt deprimerad ett tag.

Nu har Petkovic skrivit en krönika för tidningen Süddeutsche Zeitung, i vilken hon berättar om begränsningarna som tennislivet tvingat på henne. 

 

LÄS MER: Serena Williams avslöjade att hon var gravid - av misstag 

 

"Jag kan inte ta droger, på grund av alla antidopingregler. Jag kan inte dricka alkohol, för det försämrar kroppens återhämtningsförmåga. Och även om jag inte tvingas klara mig helt utan sex, så tycker jag ofta det är svårt eller så är jag för blyg, för jag tycker inte att det är lätt att få sex", skriver Petkovic. 

Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/PMK IMAGO SPORTFOTODIENST

"Älskar att kolla på film"

Petkovic har inte haft ett stadigt förhållande på sju år. Hon har svårt att få kärleken att gå hand i hand med proffskarriären. 

– Man är ute och reser trettio, fyrtio veckor om året, det är svårt att hitta en man som står ut med det, har Petkovic sagt tidigare. 

Men Petkovic hittar andra sätt att få tillfredställelse i vardagen.

"Jag älskar att kolla på film, min familj och mina vänner", skriver hon. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag