Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Superlöftet kommer till Stockholm Open

Stefanos Tsitsipas.Foto: JEFF CHEVRIER/ICON SPORTSWIRE / IMAGO/ICON SMI IMAGO SPORTFOTODIENST
Fabio Fognini.Foto: ANDREW COULDRIDGE / REUTERS BILDBYRÅN
Stefanos Tsitsipas.Foto: PHILLIP WRIGHT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Fabio Fognini.Foto: IAN LANGSDON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Stockholm Open har gjort klart med två affischnamn.

SportExpressen kan berätta att jättelöftet Stefanos Tsitsipas, 20, och Fabio Fognini, 31, kommer till tävlingen i höst.

– Det känns väldigt roligt, säger turneringschefen Simon Aspelin.

Om mindre än två veckor stänger anmälningen till Stockholm Open.

Men redan nu kan SportExpressen berätta att turneringen har gjort klart med två affischnamn i form av Stefanos Tsitsipas och Fabio Fognini.

Tsitsipas är årets genombrottsman i tennisvärlden: för ett år sedan var greken rankad 161:a i världen. Under våren har han exploderat och bland annat nått en final på gruset i Barcelona.

Men för bara ett par veckor sedan visade 20-åringen att han kan spela minst lika bra på hardcourt, när han på väg till finalen i Toronto slog Novak Djokovic, Dominic Thiem och Alexander Zverev.

– Han är ett av de allra största framtidsnamnen. Man brukar prata om Alexander Zverev som nästa världsetta men Tsitsipas är precis bakom honom. Han har haft en enorm utveckling det senaste året, och dessutom spelar han en väldigt fin tennis. Det känns väldigt kul att han kommer till Sverige för att spela för första gången, säger Stockholm Opens turneringschef Simon Aspelin.

 

LÄS MER: Bråket med Björn Borg: ”Det är obegripligt”

 

Han kan bli förstaseedad

Tsitsipas kan eventuellt bli toppseedad i Stockholm Open – om inte Fabio Fognini blir det. Italienaren är för närvarande rankad 14:e i världen efter tre ATP-titlar i år. Han kommer med en färsk turneringsseger i Los Cabos, Mexiko och dessförinnan i Båstad.

– Fognini är en profil på alla sätt och vis. Han har en image som sticker ut, publiken får verkligen en känsla när han spelar och det tycker vi är väldigt roligt. Dessutom gör han sin hittills bästa säsong i karriären, säger Aspelin.

Elias Ymer och Mikael Ymer är också klara för Stockholm Open som avgörs 14-21 oktober i Kungliga Tennishallen. 

 

LÄS MER: Djokovic historisk efter nya segern

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.