Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Succén: Ymer klar för sin första grand slam

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: MAURICIO DUENAS CASTANEDA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Mikael Ymer är klar för sin första grand slamtävling. 

20-åringen kvalade in till Franska öppna efter att ha besegrat Henri Laaksonen med 2-1 i set. 

Allting såg ut att ta slut i den andra kvalomgången för Mikael Ymer, 20. När han mötte hemmaspelaren Johan Tatlot. Ymer hamnade i trubbel flera gånger i det andra setet, men lyckades rädda totalt sex matchbollar. 

- I andra set försökte jag spela lite offensivare, och sakta men säkert vände det. I sista set blev han lite trött i steget, vilket jag kunde utnyttja. Jag är väldigt nöjd med att jag hängde kvar i matchen hela vägen, sa han efter matchen. 

”Det skulle vara en magisk grej”

På fredagsförmiddagen väntade det sista hindret mellan Ymer och hans första grand slamtävling i form av den finlandsfödde schweizaren Henri Laaksonen, rankad 104:a i världen. När de möttes första gången, i Båstad 2017, vann Laaksonen i raka set. 

- Det skulle vara en magisk grej att få vara med i en grand slam. Det är något som man har jobbat för sedan man var lite. Det har hänt mycket nu på sex-sju månader men jag kommer inte ta någonting för givet. Jag är glad över vad jag har gjort den här veckan. Nu väntar en kvalfinal och förhoppningsvis kan jag bygga vidare på det här, sa Ymer inför avgörandet. 

Ymer vann avgörandet - klar för Franska öppna

Och han visade styrka direkt. Ymer tog hem det första setet med hela 6-1, men i det andra svarade Laaksonen och vann med 6-2. 

När det skulle avgöras var dock Ymer strået vassare. Svensken vann med 6-2 och är klar för Franska öppna.

Mikael Ymers storebror, Elias Ymer, slogs ut i den första kvalomgången av Franska Öppna. På damsidan går Rebecca Peterson och Johanna Larsson direkt in i huvudturneringen.