Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stor ilska mot stjärnan efter bilden: ”Uppror”

Naomi Osaka raderade den här bilden.
Naomi Osaka.
Foto: FRANK FRANKLIN II / AP TT NYHETSBYRÅN

Naomi Osaka väcker ilska med en Instagram-bild från sin träning.

Nu agerar arrangören i Australian Open för att inte spänningarna ska bli ännu större mellan de sex bästa spelarna och de 72 andra spelarna.

”Spelarna är inte särskilt nöjda med den ojämlika behandlingen”, skriver den italienske kommentatorn Luca Fiorini på Twitter.

Världens sex bästa spelare särbehandlas inför Australian Open som startar den 8 februari.

Medan nästan hela startfältet på både dam- och herrsidan tvingas till strikta karantäner i sina hotellrum i Melbourne har Ashleigh Barty, Naomi Osaka, Simona Halep, Novak Djokovic, Rafael Nadal och Dominic Thiem inte alls samma begränsningar.

Sex spelare får särbehandling

De sex spelarna bor i en annan bubbla i Adelaide där de har möjlighet att gå ut och framför allt kan de träna i fem timmar varje dag. Det har lett till stor ilska från många spelare. Bland annat från Taro Daniel, Philipp Oswald och fransmannen Jérémy Chardy som är rankad 66:a i världen. 

– Om de kan göra mer av allt än vi andra kan kommer det inte bli samma förberedelser. Det är konstigt i en sport där alla borde ha samma förutsättningar, sa Chardy nyligen till L'Équipe.

Därefter har särbehandlingen fått ytterligare kritik och Naomi Osaka har nu spätt på ilskan från de 72 spelarna som är instängda i sina hotellrum. 

Ilska mot Naomi Osaka

2019 års segrare i Australian Open la upp en bild från en tennisträning men hon tog bort den efter ilska från spelarna som är i karantän i Melbourne.

”Ett uppror bröt ut. Spelarna är inte särskilt nöjda med den ojämlika behandlingen”, skriver den italienske tenniskommentatorn Luca Fiorino på Twitter.

Den amerikanske reportern Jon Wertheim rapporterar att de sex privilegierade spelarna nu blivit ombedda att inte lägga upp fler bilder i sociala medier för att inte ”förvärra spänningarna”.

Tennisskribenten Ben Rothenberg lägger också till att spelarna inte ska lägga upp bilder från sin träning ”så att inte avundsjukan hos de inlåsta skapar ännu mer oro”.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.