Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan misshandlade sin fru inför deras son

Nikoloz BasilashviliFoto: REUTERS / BILDBYRÅN
Neka DorokoshviliFoto: Facebook

Den georgiska tennisstjärnan Nikoloz Basilashvili är misstänkt för kvinnomisshandel. 

Enligt den ryska nyhetsbyrån TASS riskerar han nu tre år i fängelse. 

Det var i fredags som Nikoloz Basilashvili, den georgiska tennisspelaren som rankas som nummer 27 i världen, greps i sitt hem i Georgiens huvudstad Tbilisi. Han är misstänkt för att han misshandlat sin ex-fru, Neka Dorokoshvili, inför deras gemensamma femåriga son Lucas.  

Enligt den georgiska radiostationen Radio Tavisupleba ska även Basilashvilis pappa medverkat i misshandeln. 

Den ryska nyhetsbyrån TASS har fått bekräftat att Basilashvili är misstänkt för ”våld i hemmet inför en minderårig familjemedlem”. Ett brott som antingen kan ge samhällstjänst i upp till 400 timmar eller maximalt tre år i fängelse. 

https://twitter.com/tumcarayol/status/1264538399719018496

Tennisstjärna Basilashvili riskerar fängelse för kvinnomisshandel

Basilashvili och Dorokoshvili, båda 28 år gamla, lärde känna varandra via sociala medier när Dorokoshvili studerade. De dejtade i 1,5 år innan de gifte sig och skaffade sonen Lukas 2015. 

Basilashvili har vunnit tre titlar under sin professionella tenniskarriär och har som bäst rankats som nummer 16 i världen (i maj 2019) och är just nu nummer 27 på världsrankingen. 

Hans bästa notering i en grand slam är när han gick till fjärderundan av US Open 2018. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.