Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnan i tårar - efter attacken från Nastase

Johanna Konta i tårar efter Nastases attack.
Foto: AP
Ilie Nastase förs bort av vakter.

Ilie Nastase har hamnat i blåsväder – igen.

Mitt under Fed Cup-matchen mot Storbritannien kallade han Johanna Konta och lagledaren Anne Keothavong för ”fucking bitches”.

Konta brast ut i gråt och spelet fick brytas.

– Det där säger man inte till en annan människa, säger Keothavong.

Den gamle storspelaren Ilie Nastase har hunnit bli 70 år gammal. Han är nu Fed Cup-kapten för Rumänien – men frågan är hur länge till han får behålla jobbet.

Nastase hamnade i blåsväder redan tidigare i veckan.

Först genom att två gånger om fråga Storbritanniens lagledare Anne Keothavong om hennes rumsnummer och dessutom lägga armen om henne vid lagfotograferingen. Sen genom att fälla en rasistisk kommentar om Serena Williams graviditet (och efter det skälla ut journalisten som först skrev om den rasistiska kommentaren).

Och ja, under dagens duell mellan Rumänien och Storbritannien hamnade Ilie Nastase återigen i fokus.

Skällde ut domaren

Flera brittiska medier rapporterar att allting började under matchen mellan Johanna Kunta och Sorana Cirstea, där brittiskan hade vunnit första set. Nastase skrek då mot domaren: ”What the fuck is your problem?”

Han vände sig efter det mot Konta och Keothavong: ”Fucking bitches!”

Ilie Nastase blev utslängd från arenan av säkerhetspersonal, skriver The Guardian, men det var alltjämt oordning på läktarna. De rumänska fansen hade eldats i gång av situationen och häcklade Johanna Konta. Spelet fortsatte under en kort stund, men Kunta var i tårar och matchen fick till slut brytas tillfälligt.

När lugnet väl lagt sig kunde Johanna Konta vända 1-3 till 6-3 och vinna matchen med 2-0 i set.

– Jag är glad att jag lyckades gå ut på banan igen och tävla. Det var bara det jag fokuserade på, att tävla och älska sporten, säger Konta enligt Daily Mail.

Överdrev tårarna?

Motståndaren Sorana Cirstea är inte lika nöjd.

– Bara för att hon grät skulle matchen stoppas? Det är orättvist mot mig, säger Cirstea och anklagar Konta för att ha överdrivit sitt gråtande bara för att få matchen avbruten.

Daily Mail har också pratat med Anne Keothavong, som är tagen av Ilie Nastases uppträdande.

– Vad han sa till mig och Johanna är ingenting som jag tänker upprepa här. Det han sa, det säger man inte till en annan människa, säger Keothavong som även är kritisk mot att Nastase frågade om hennes rumsnummer.

– Jag hamnade i en väldigt märklig situation där. Ingen kvinna ska behöva ta emot det här...

Dagens första fajt slutade med seger för Rumänien. Simona Halep slog Heather Watson med 6-4, 6-1.

Internationella tennisförbundet har dragit in Ilie Nastases ackreditering till Fed Cup-matchen på grund av "olämpligt uppträdande av allvarlig art". Han är fortsatt under utredning, skriver nyhetsbyrån TT.

En talesperson säger:

– Vi tolererar inte diskriminerande och kränkande språk och beteende av något slag.


LÄS ÄVEN: Här avslöjar Serena Williams graviditeten

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.