Stjärnan hyllar svenska flickvännen efter succén

Foto: USA TODAY NETWORK / ROBERT DEUTSCH-USA TODAY SPORTS/ SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / ROBERT DEUTSCH-USA TODAY SPORTS/ SIPA USA

Supertalangen Denis Shapovalov spelar sin bästa tennis just nu och lyckades ta sig till en kvartsfinal l i US Open. 

Nu tackar han sin svenska flickvän Mirjam Björklund för stödet. 

– Jag känner att hon inspirerar mig till att bli en bättre person och en bättre tennisspelare, säger Shapavalov. 

Det börjar närma sig final i US Open. När Roger Federer och Rafael Nadal inte fanns med i startfältet, samtidigt som Novak Djokovic blev diskad efter att ha slagit en boll mot en linjedomare, har de unga spelarna börjat ta över. 

23-årige Alexander Zverev är klar för semifinal där han möter Pablo Carreno Busta, som slog ut en annan ung spelare, Denis Shapovalov, 21, i fem tuffa set. 

Shapovalov, som var rankad 16 på ATP-turneringen inför US Open, har tagit stora kliv i sin utveckling och blev i och med grand slam-turneringen historisk som den första kanadensaren att ta sig till kvartsfinal i US Open. 

Hyllar svenska flickvännen

När han hade besegrat David Goffin i den fjärde omgången valde han att hylla sin svenska flickvän och Sverigetvåan Mirjam Björklund. 

– Vi började träffas av en anledning. Det blev en anledning för en att börja kämpa, säger Shapovalov som berättar att han har börjat bete sig annorlunda sedan de började träffas, säger han enligt Daily Telegraph

– Jag känner att hon inspirerar mig till att bli en bättre person och en bättre tennisspelare. Men jag vill inte ta iväg något från mina föräldrar eller mitt team. Jag känner att alla inspirerar mig. De stannar upp sent för att att kolla på mina matcher. Alla stöttar mig. Mina föräldrar har alltid varit där för mig. Men så klart, hon (Björklund) inspirerar mig. 

”Det är aldrig lätt”

Mirjam Björklund, som har slagit sig in bland de 300 bästa i världen, berättade i en intervju med SportExpressen om den stora saknaden av Denis efter att de skilts ifrån varandra på grund av coronaviruset. 

– I juli när det kom en chans att träffas på Bahamas så tänkte vi att det var dags. Innan tourerna börjar öppna upp igen. Vi var där och tränade där tillsammans. Det var väldigt bra träning för mig, samtidigt som det var väldigt kul att umgås med Denis igen. 

Hur tufft är det att vara ifrån varandra? 

– Vi är vana vid distansen, men det är aldrig lätt att vara ifrån varandra. Det är en av de jobbigaste sakerna med det här livet att man alltid är ifrån dem man älskar. 

Herrarnas US-Open-final avgörs på söndag. 

https://www.instagram.com/p/CEhW4xWgkg5/

Se också: Starka reaktioner efter Djokovics diskning

Sågar beslutet att kasta ut Djokovic: ”En katastrof – total diskriminering”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.