Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan fuskade i välgörenhetslopp

<p>Allt såg ut att gå så bra från början.</p>
Foto: Vem/Fameflynet Pictures
<p>Williams pekade ut vägen själv i välgörenhetsloppet som lockade tusentals.</p>
Foto: Vem/Fameflynet Pictures
<p>Men sen började det strama lite.</p>
Foto: Vem/Fameflynet Pictures
<p>Och Williams sågs hoppa in i en taxi istället för att slutföra loppet.</p>
Foto: Splash News

Tennisens superstjärna Serena Williams välgörenhetslopp i Miami lockade tusentals.

Men själv stod Williams för ett fräckt fusk, rapporterar Daily Mail.

Två kilometer in i loppet tog Williams en taxi – direkt till mållinjen.

Damtennisens världsetta Serena Williams, 34, har skrivit in sig i idrottens historieböcker. Men uppenbarligen har stjärnan inget emot att spela fult – åtminstone om syftet är välgörenhet.

När Williams egen välgörenhetsorganisation i går arrangerade ett lopp i Miamis South Beach samlades inte mindre än 3 000 supporters för att springa de fem kilometrarna. Också Serena Williams fanns på startlinjen och joggade de första två kilometrarna.

Men därefter valde världsettan att bryta sig ur klungan – och i stället ta en taxi direkt till mållinjen. Bilder visar hur Williams, omgiven av sitt team, hoppar in i den gula bilen och försvinner i väg.

Har spelat skadad

Omedelbart efter att bilderna blev kända startade spekulationerna om varför en atlet av Williams kaliber behövde bilburen hjälp för att klara av ett lopp på en i sammanhanget blygsam distans. De flesta teorierna handlade om hennes skadehistorik. I oktober meddelade Williams att hon på grund av skador tog tävlingsuppehåll under resten av året.

– Det är ingen hemlighet att jag har spelat skadad under större delen av året. Oavsett om det handlade om min armbåge, mitt knä eller, som i en match, mitt hjärta, sa Williams i ett tidigare uttalande enligt Daily Mail.

Senare under gårdagskvällen valde Serena Williams att själv erkänna sitt taxiknep.

– Jag sprang inte hela vägen i år, men det kommer jag att göra nästa år, säger Williams i ett filmklipp hon laddat upp på sin Facebook.

Tennisstjärnans välgörenhetsorganisation – Serena Williams Fund – fokuserar på att "hjälpa individer och samhällen som drabbats av meningslöst våld och arbetar för jämlik tillgång till utbildning".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.