Foto: GERRY PENNY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: GERRY PENNY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: GERRY PENNY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: GERRY PENNY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: GERRY PENNY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: GERRY PENNY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ROLAND HARRISON / IMAGO/ACTION PLUS IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: ROLAND HARRISON / IMAGO/ACTION PLUS IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: ROLAND HARRISON / IMAGO/ACTION PLUS IMAGO SPORTFOTODIENST

Stefan Olsson blev Wimbledon-mästare

Publicerad

Sverige har en nybliven Wimbledon-mästare.

Stefan Olsson besegrade argentinaren Gustavo Fernandez i finalen av rullstolsturneringen.

Grand slam-titeln ger 30-åringen 348 000 kronor och räddar fortsatt satsning.

Rullstolstennisspelaren Stefan Olsson – som vann Paralympicsguld i dubbel 2012 – besegrade världsettan och andraseedade Gustavo Fernandez, Argentina, med 7–5, 3–6, 7–5 i Wimbledon utanför London.

30-årige Olsson från Djurås i Dalarna såg ut att förlora den nästan två timmar långa finalmatchen, Gonzalez servade för seger vid ställningen 3–5 i avgörande set.

Men sjunderankade Olsson bröt till 4–5 och tog sedan tre ytterligare game och vann.

– Det är jätteprestigefullt, det här är den största "slamen" per år. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, jag är fortfarande lite i chock, säger Stefan Olsson till TT.

Fakta: Stefan Olsson

Född: 24 april 1987 (30 år).

Bor: Djurås.

Meriter: Seger i Wimbledons singelturnering 2017, Paralympicsguld i dubbel 2012.

TT

Oseedade Olsson slog även ut världstvåan Gordon Reid, Storbritannien, på vägen fram till sin första grand slam-titel.

348 000 kronor rikare

Segern innebar inte bara revansch på förra årets Wimbledon-final, när Reid besegrade Olsson, utan också motsvarande 348 000 kronor i prispengar.

– Jag har inte många sponsorer, och har slagit i underläge mot många av killarna här som är heltidsproffs. Och så går jag in och vinner, säger han och fortsätter:

– Det är jätteskönt. Det hjälper så sjukt jäkla mycket med att kunna få satsa vidare. Jag har inte varit säker på nästa år eller någonting för just nu har det inte funnits några pengar.

TT: Räddar det här en fortsatt satsning?

– Absolut, det gör det.

https://twitter.com/EurosportSE/status/886609632847724544

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag