Starka reaktioner – efter mystiskt mejl

Foto: DUBREUIL CORINNE/ABACA / STELLA PICTURES/DUBREUIL CORINNE/ABACA
Foto: Rob Prange/REX/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Mysteriet kring den försvunna kinesiska tennisstjärnan Peng Shuai tätnar sedan statliga kinesiska medier publicerat ett mejl som påstås komma från Peng. WTA-chefen tror inte att Peng skrivit mejlet.

– Jag har svårt att tro det, säger Steve Simon.

Tennisorganisationen WTA har fått ett mejl som uppges ha skrivits av Peng, i vilket hon tillbakavisar anklagelser om sitt försvinnande och skriver att hon vilar upp sig hemma och att allt är bra.

Statliga kinesiska medier har publicerat en skärmdump från Twitter med mejlet. Twitter är förbjudet i Kina, vilket är en av anledningarna till att tennisorganisationens ordförande och vd Steven Simon inte tror att Peng skrivit det.

”Jag har svårt att tro att Peng verkligen skrev mejlet som vi fick och vad som sägs om henne i mejlet”, säger Simon i ett uttalande.

Peng Shuai försvunnen

Peng, tidigare världsetta i dubbel och en av Kinas mest kända idrottare, skrev för en tid sedan i kinesiska sociala medier att en tidigare medlem i Kinas högsta beslutsfattande organ, politbyrån, tvingat henne till sex. De ska sedan ha inlett en relation med varandra.

Inlägget raderades snabbt och sedan dess har Peng, 35, inte hörts av.

WTA har krävt att kinesiska myndigheter utreder händelsen och har fått svar från Kinas tennisförbund att Peng är i säkerhet och inte fysiskt hotad.

Ingen har dock lyckats få direktkontakt med Peng, vilket ställer frågetecken kring det nu publicerade mejlet, om det verkligen är hon själv som skrivit det. I mejlet står det att Peng säger att hon inte är försvunnen eller i fara:

”Jag vilar bara upp mig hemma och allt är bra”, står det i mejlet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.