Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Specialister kopplas in för att bota tv-stjärnan

Karin Frick, speaker under Intrum Stockholm Open 2019Foto: Linus Sunnervik
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

En elakartad förkylning stoppar Karin Frick från att jobba under Intrum Stockholm Open.

Nu har arrangören kopplat in specialister för att bota tv-stjärnan.

– Det är frustrerande, säger hon.

År 2017 blev Karin Frick historisk som den första kvinnliga speakern någonsin under Intrum Stockholm Open.

I år gör hon sitt tredje raka år som speaker för turneringen.

Men hittills har arbetet inte gått som planerat. När SportExpressen träffar Discovery-profilen så kan hon knappt prata.

– Jag har dragit på mig en väldigt oläglig förkylning, säger hon. 

Frick försöker prata så normalt som möjligt, men orden kommer ur henne som viskningar.

– Det började med en förkylning som har utvecklats till en heshet. Jag vaknade i måndags och fick inte fram ett ljud. Som speaker så är det just rösten man behöver, så det är frustrerande och framför allt dålig tajming.

Karin Frick: ”Extremt dålig tajming”

Karin Frick kunde arbeta med invigningen av turneringen i söndags men fick ställa in måndagens uppdrag i Kungliga Tennishallen. 

Nu har hon fått hjälp av turneringens spelarläkare, och en specialist har kopplats in för att ordinera en specialkur till Frick.

– De har tryckt i mig en kortison-kur i går. Jag ska få en i dag, en i morgon och en i övermorgon. De var i kontakt med Sveriges bästa läkare inom öron, näsa och hals-sjukdomar. Hon är professor och har bekräftat att kortisonbehandlingen är det rätta, det rekommenderar man även artister som har tappat rösten, säger hon.

Hur frustrerande är det?

– Det är så extremt dålig tajming. Jag känner det även gentemot tävlingen: jag är här för att vara rösten i hallen. När man inte kan använda den så känns det trist. Jag älskar den här veckan. Jag hoppas att det kommer ge med sig.

Hur ser prognosen ut?

– För att prata tennisspråk så tar vi en match i taget. Vi utvärderar hela tiden om jag kan ska kunna ta första matchen eller andra matchen eller kvällspasset. Jag har aldrig lämnat walkover till en sändning på grund av sjukdom. För några år sedan gjorde jag EM-kvalet i fotboll med lunginflammation. Men det här går inte. Jag hoppas att det ska bli bra så snart som möjligt.

”Man låter helt knäpp”

För att få tips om huskurer lade Frick ut en bild på instagram där hon bad om sina följares bästa tips för att få tillbaka rösten.

– Herregud vad mycket recept det finns ute i Sverige. Det är otroligt fint att så många människor bryr sig om och kommer med tips. Många tipsar om honung och ingefära. Det konstiga tipset fick jag av en gammal sångare: att mortla Alvedon och vitlök väldigt finkornigt. Sen skulle man blanda det med olivolja eller grädde, och gurgla det. Det kanske funkar men det lät så äckligt att jag inte ville prova det.

Är det något som funkar?

– Jag hoppas att kortisonkuren ger effekt. Men jag tycker att det går lite för långsamt. Man låter helt knäpp.

Intrum Stockholm Open avgörs den här veckan i Kungliga Tennishallen. 

– Jag ser fram emot att se Mikael Ymer som kommer med sin bästa ranking någonsin och en Challenger-seger i ryggen. Det känns som ett starkt startfält, säger Frick.

 

Uppdatering kl 20:30: Under kvällens matcher i Stockholm Open kunde Karin Frick göra comeback som speaker, om än med inte helt återställd röst.