Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sparkas direkt efter förlusten

Foto: CHRYSLENE CAILLAUD / IMAGO/PANORAMIC IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: JOHN G. MABANGLO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ELLA LING/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / ELLA LING/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES

Maria Sjarapova åkte ur i den första omgången i Indian Wells. Då väljer hon bryta samarbetet med tränaren Sven Groeneveld - efter fyra år. 

– Jag vill tacka Sven för de här åren, säger Sjarapova på sin hemsida.  

Maria Sjarapova har vunnit fem grand slam-titlar under sin karriär. Nuförtiden går karriären lite tyngre och ryskan är nere på 41:a plats på världsrankingen. 

Efter att ha åkt ur i den första omgången i BNP Paribas Open i Indian Wells, väljer hon nu att avbryta samarbetet med sin tränare, holländaren Sven Groeneveld. 

"Efter fyra framgångsrika och utmanande år av samarbete tillsammans, vill jag tacka Sven för hans otroliga lojalitet, arbetsmoral och viktigast av allt vänskapen som vi har fått som kommer överleva den här arbetsrelationen", säger Sjarapova till sin egen hemsida.  

Vann franska öppna tillsammans

Sjarapova förlorade i Indian Wells i raka set mot japanska Naomi Osaka. 

"Även om vi nu ömsesidigt bestämt oss för att avsluta samarbetet, har jag varit otroligt lyckligt lottad att ha en ledare som Sven under dessa fyra år", säger Sjarapova. 

Groeneveld tog över som Sjarapovas tränare under början av 2014. De vann sju titlar tillsammans, bland annat franska öppna under sommaren 2014. 

Holländaren uttalade sig också på ryskans hemsida om uppbrottet. 

"Maria har varit en av de mest hårt arbetande och professionella spelare jag har jobbat med. Hennes styrka och kämpaglöd kommer fortsätta vara något att räkna med och jag har den största respekten för henne som spelare och som person", säger Groeneveld. 

Groeneveld har tidigare arbetat med Monica Seles, Ana Ivanovic och Caroline Wozniacki.