Robin Söderling. Foto: Stefan Söderström
Robin Söderling. Foto: Stefan Söderström

Söderling hoppas fort- farande på comeback

Publicerad

Inte en match sedan 2011.

Men Robin Söderling har inte gett upp hoppet om en comeback.

- Jag kan bara säga att jag försöker, säger den 29-årige svensken till livetennis.it.

Nu är det mer än två år sedan Robin Söderling senast spelade en tävlingsmatch i tennis. Den förre världsfyran körde i juli 2011 över David Ferrer i Båstad-finalen - men har sedan dess varit frånvarande från Touren.

Men Söderling har inte gett upp och kämpar fortfarande för att kunna göra comeback.

- Jag vet att ni journalister och fans gärna vill veta när jag kommer tillbaka men jag kan bara säga att jag försöker, säger Söderling till livetennis.it, enligt eurosport.se.

Vill till Paris

Svensken säger att han gärna skulle comebacka i Paris, i Mastersturneringen där som han vann 2010.

- Jag skulle vilja återvända till Bercy. Dessvärre är det helt beroende av min fysiska status, säger han.

Det var även i Paris som Söderling nått sina främsta framgångar i grand slam-sammanhang. Så väl 2009 som 2010 var den nu 29-årige svensken i final i Franska Öppna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag