Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Smällen: Riskerar att förlora 372 000 000

Foto: JOHN WALTON / STELLA PICTURES / PA
Foto: DEAN LEWINS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Novak Djokovic kastades ut ur Australien och missar årets första Grand Slam.

Nu kan en ekonomisk smäll vänta för världsstjärnan.

Enligt The Telegraph är serbens gigantiska sponsorintäkter hotade om han blir ett affischnamn för vaccinmotstånd.   

På måndagen startade årets första Grand Slam: Australian Open. Men ett namn saknades. Världsettan Novak Djokovic.

Djokovic tvingades lämna Australien dagen innan turneringen börja efter en lång rättsprocess gällande hans inresetillstånd till landet. 

Djokovic har inte velat berätta om han vaccinerat sig mot covid-19 eller inte. För att spela Australian Open krävs att man är vaccinerad, men Djokovic fick inledningsvis ett medicinskt undantag som senare kom att ogiltigförklaras av den australiska regeringen och serben tvingades lämna landet. 

Djokovic riskerar även att missa nästa Grand Slam, Franska Öppna i Paris, då samma krav på vaccination mot covid-19 gäller även där. 

Som om det inte vore nog kan nu ännu en smäll vänta för Novak Djokovic. 

Djokovic kan bli av med en jättesumma 

Efter turbulensen kring Djokovic har hans sponsor, klädjätten Lacoste, gjort ett uttalande om hur de ser på den uppkomna situationen.

”Vi kommer så snart som möjligt att ta kontakt med Novak Djokovic för att reda ut händelserna som inträffade under hans vistelse i Australien”, skriver företaget. 

Sponsorkontraktet med Lacoste är ett av Novak Djokovics allra mest lukrativa avtal. Den serbiske superstjärnan tjänar ungefär 81 miljoner kronor om året från företaget.

Sammanlagt tjänar Djokovic 370 miljoner kronor om året på sina olika sponsorkontrakt, skriver Forbes.

Enligt The Telegraph riskerar Djokovic att bli av med dessa avtal om vaccinkaoset i Australien gör honom till ansiktet utåt för vaccinmotstånd. 

Djokovic tvingas lämna Australien

Djokovic tvingas lämna Australien

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.