Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Slog Federer i rysare – klar för Stockholm Open

Foto: LARRY MARANO/SHUTTERSTOCK / LARRY MARANO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: XINHUA / XINHUA/SIPA USA SIPA USA

I US Open slog han ut Roger Federer och nådde semifinal.

Nu är Grigor Dimitrov, 28, klar för Stockholm Open.

Enligt SportExpressens uppgifter får bulgaren ett wild card till höstens turnering.

Grigor Dimitrovs och Stockholms Opens historia går flera år tillbaka.

Som 18-åring pekades bulgaren ut som en potentiell ny världsetta och gick under smeknamnet ”Baby Federer” för sin spelstil som påminde om Roger Federers.

Då, år 2009, tog det stopp i förstarundan av Stockholm Open för 18-åringen.

Fyra år senare vann Dimitrov sin första ATP-titel i karriären i just Stockholm.

Sedan dess har han nått semifinal i Wimbledon och Australian Open, vunnit ATP-slutspelet och ytterligare sju singeltitlar. Han har som bäst varit världstrea.

Nu återvänder han till Stockholm Open.

Grigor Dimitrov klar för Stockholm Open 2019

Enligt uppgifter till SportExpressen har 28-åringen erbjudits ett wild card till turneringen och tackat ja.

Dimitrov kommer från ett spelmässigt tufft år där han sedan sommaren 2018 haft blandade resultat och plågats av en axelskada. Efter en resultatmässigt tung sommar lossnade det rejält i US Open för två veckor sedan.

Dimitrov tog sig hela vägen till semifinal och slog bland annat ut Roger Federer i kvartsfinal efter en rysare i fem set. I semifinalen tog det stopp mot Daniil Medvedev.

Nu återvänder han till Stockholm Open, där han liksom Mikael Ymer har tilldelats ett wild card. Ett tredje wild card återstår för turneringen att dela ut. Det är troligt att detta tilldelas Elias Ymer, förutsatt att han blir kvitt sin skada.

Utöver segern 2013 har Grigor Dimitrov två finalförluster i Stockholm: år 2014 mot Tomas Berdych och år 2017 mot Juan Martin Del Potro.

Dimitrov blir därmed ett av affischnamnen i årets upplaga av turneringen tillsammans med bland andra Juan Martin Del Potro, Fabio Fognini, Casper Ruud och Denis Shapovalov.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.