Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skrällen: Krejcikova vann Franska öppna

Foto: ROB PRANGE/SHUTTERSTOCK / ROB PRANGE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Barbora Krejcikova vann damernas singelturnering i Franska mästerskapen i tennis.

Den oseedade tjeckiska dubbelspecialisten, som under söndagen spelar dubbelfinal, besegrade 31-seedade ryskan Anastasia Pavljutjenkova med setsiffrorna 6–1, 2–6, 6–4 och tog därmed sin första grand slam-titel i singel.

Damernas singelturnering på Roland Garros grus i Paris har varit fylld av skrällar och utslagna toppspelare. Framme i finalen var två spelare som aldrig tidigare hade varit så långt framme i en grand slam-turnering i singel: oseedade tjeckiskan Barbora Krejcikova och 31-seedade ryskan Anastasija Pavljutjenkova.

Vinnare blev dubbelspecialisten Krejcikova som 2018 var med och vann Franska mästerskapens och Wimbledons dubbelturneringar. Nu kan hon alltså även kalla sig singelmästare i grand slam-sammanhang.

Krejcikova: ”Jag är jätteglad”

25-åringen avgjorde matchen på sin fjärde matchboll, när Pavljutjenkova slog en dubbelfattad backhand för långt.

– Jag är jätteglad, säger hon i segerintervjun i Eurosport och fortsätter:

– Jag kan inte tro på att jag har vunnit en grand slam.

På söndagen kan Krejcikova även spela hem dubbelturneringen när hon i par med landsmaninnan Katerina Siniakova, andraseedade, möter 14-seedade Bethanie Mattek-Sands, USA, som spelar ihop med Iga Swiatek, Polen, som i fjol vann Franska mästerskapens singelturnering.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.