Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skrällen: Krejcikova vann Franska öppna

Foto: ROB PRANGE/SHUTTERSTOCK / ROB PRANGE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Barbora Krejcikova vann damernas singelturnering i Franska mästerskapen i tennis.

Den oseedade tjeckiska dubbelspecialisten, som under söndagen spelar dubbelfinal, besegrade 31-seedade ryskan Anastasia Pavljutjenkova med setsiffrorna 6–1, 2–6, 6–4 och tog därmed sin första grand slam-titel i singel.

Damernas singelturnering på Roland Garros grus i Paris har varit fylld av skrällar och utslagna toppspelare. Framme i finalen var två spelare som aldrig tidigare hade varit så långt framme i en grand slam-turnering i singel: oseedade tjeckiskan Barbora Krejcikova och 31-seedade ryskan Anastasija Pavljutjenkova.

Vinnare blev dubbelspecialisten Krejcikova som 2018 var med och vann Franska mästerskapens och Wimbledons dubbelturneringar. Nu kan hon alltså även kalla sig singelmästare i grand slam-sammanhang.

Krejcikova: ”Jag är jätteglad”

25-åringen avgjorde matchen på sin fjärde matchboll, när Pavljutjenkova slog en dubbelfattad backhand för långt.

– Jag är jätteglad, säger hon i segerintervjun i Eurosport och fortsätter:

– Jag kan inte tro på att jag har vunnit en grand slam.

På söndagen kan Krejcikova även spela hem dubbelturneringen när hon i par med landsmaninnan Katerina Siniakova, andraseedade, möter 14-seedade Bethanie Mattek-Sands, USA, som spelar ihop med Iga Swiatek, Polen, som i fjol vann Franska mästerskapens singelturnering.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.