Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Världsettan Ashleigh Barty avslutar karriären

Ashleigh Barty.
Foto: TIM GOODE / STELLA PICTURES / PA
Ashleigh Barty.
Foto: XINHUA / XINHUA/SIPA USA SIPA USA

Hon är världsetta i tennis och vann nyligen Australian Open.

Nu väljer Ashleigh Barty, 25, att avsluta karriären.

– Det är rätt tidpunkt för mig att gå vidare, jaga nya drömmar och lägga undan racketen, säger Barty på sociala medier enligt BBC.

Australiensiskan Ashleigh Barty har vunnit Australian Open, Franska öppna och Wimbledon. Hon är regerande världsetta. Men nu lägger hon racketen på hyllan.

”Det är en besvärlig och känslofylld dag för mig när jag nu tillkännager att jag avslutar min tenniskarriär”, skriver Barty på Instagram och fortsätter:

”Jag är så tacksam för allt den här sporten har givit mig och jag lämnar den stolt och nöjd. Tack till alla som stöttat mig längs vägen, jag kommer alltid att vara tacksam för de minnen vi skapade tillsammans som kommer att räcka livet ut.”

https://www.instagram.com/p/Cbbbr7xBX7N/

”Jag har inte längre drivkraften”

Hon berättar om sitt beslut för vännen och före detta dubbelpartnern Casey Dellacqua i ett videoklipp i inlägget.

– Det är första gången jag säger det högt och ja, det är svårt att säga. Men jag är så lycklig och så redo. Jag har inte längre drivkraften och allt som krävs för utmaningarna på den högsta nivån. Jag är färdig, säger Barty.

Hon säger att detta är något hon funderat på under en längre tid.

– Jag har haft många otroliga upplevelser under min karriär. Att vinna Wimbledon förra året förändrade mycket för mig, säger Barty och fortsätter:

– Att vinna Wimbledon, vilket var min största målsättning inom tennisen, förändrade verkligen min syn på saker och ting.

När Ashleigh Barty tidigare i år vann Australian Open kände hon att det var dags för en förändring.

– För mig kändes det som det perfekta sättet att fira och avrunda min otroliga resa inom tennisen. Det här är vad jag vill nu, att jaga andra drömmar, säger Barty. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.