Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skräll av dansk talang – Peterson utslagen

Foto: JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK / JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: JULIEN DE ROSA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Danskan Clara Tauson ses som en av damtennisens största talanger och spås en lysande karriär.

På Roland Garros visade hon varför. 17-åringen från Köpenhamn slog ut seedade amerikanskan Jennifer Brady.

2.45 timmar varade dramat – sedan firade Tauson segern med 6–4, 3–6, 9–7.

Brady, rankad 25:a i världen, var så sent som för några veckor sedan i semifinal i US Open medan Tauson fick ta väg in i Franska mästerskapen via kvalspel.

Clara Tauson visade prov på mer än skicklighet och talang i sin grand slam-debut. Hon hade även starka nerver när det drog ihop sig i skiljesetet och redde ut flera matchbollar emot sig. Danskan är rankad 188:a i världen och ställs i andra omgången mot en annan amerikanska, Danielle Collins.

För svenskan Rebecca Peterson är Franska mästerskapen över redan efter den första omgången. Belgiskan Alison Van Uytvanck vände och vann singelmatchen på bana 14 med 2–1 i set – 2–6, 6–3, 6–1 – på en timma och 44 minuter.

Peterson inledde starkt, men misstagen kom slag i slag i det andra setet samtidigt som belgiskan lyfte sitt spel markant.

Van Uytvanck, 26, tog direkt greppet om skiljesetet när hon bröt Petersons serve och höll sin fram till 3–0. Resten blev en enkel resa fram till seger och en plats i den andra omgången på Roland Garros.

TV: Svenskarna som spelat flest grand slam-finaler

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.