Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sjarapovas ensamma liv – efter dopingfallet

Foto: DAMIAN DOVARGANES / AP
Foto: CHRIS PIZZELLO / AP
Foto: RICK RYCROFT / AP

Maria Sjarapova är tillbaka inom tennisen efter sin långa dopingavstängning.

Samtidigt menar tennisikonen Chris Evert att ryskan lever ett ensamt liv – utan några vänner på touren.  

– Hon är inte populär bland spelarna och pratar inte med någon annan i omklädningsrummet, säger Evert till Times of India.

Det var i våras som Maria Sjarapova gjorde comeback efter 15 månaders dopingavstängning. Ryskan ertappades med meldonium i blodet och var en av ett femtiotal idrottare världen över som stängdes av när substansen blev förbjuden.

Comebacken har gått okej – men inte mer. Som största framgång har ryskan nått fjärde rundan i US Open, och därför är hon ännu endast rankad 60 i världen.

LÄS ÄVEN: Maria Sjarapovas lyxliv under avstängningen

Och ryskan lever numera ett speciellt liv på touren, efter sin dopingavstängning. Det menar i alla fall 18-faldiga grand slam-vinnaren och tennisikonen Chris Evert, som än i dag arbetar som expert i media.

"Hon pratar inte med någon"

– Hon har gått ut och sagt att hon inte är intresserad av att skaffa vänner på touren. Och hon har haft flera uttalanden om att hon helt enkelt inte bryr sig om de andra tjejerna på touren. Hon pratar inte med någon annan i omklädningsrummet, säger Evert till Times of India.

Sjarapovas comeback har mötts av hård kritik, inte minst av stjärnan Caroline Wozniacki som menar att ryskan borde fått en längre avstängning. Chris Evert menar att hon inte är överraskad att hennes comeback har väckt starka reaktioner. 

– Jag tycker alla har rätt till sin egen åsikt. Men hon är inte populär bland spelarna, och är inte vänlig mot dem. Så varför skulle de välkomna henne tillbaka med öppna armar? Det vore väl ganska fejkat?, säger hon.