Maria Sjarapova kommer ha allas blickar på sig när hon gör comeback efter dopingavstängning i kväll. Foto: Shopland/Bpi/Rex/Shutterstock / SHOPLAND/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESMaria Sjarapova kommer ha allas blickar på sig när hon gör comeback efter dopingavstängning i kväll. Foto: Shopland/Bpi/Rex/Shutterstock / SHOPLAND/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Maria Sjarapova kommer ha allas blickar på sig när hon gör comeback efter dopingavstängning i kväll. Foto: Shopland/Bpi/Rex/Shutterstock / SHOPLAND/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: Shopland/Bpi/Rex/Shutterstock / SHOPLAND/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURESFoto: Shopland/Bpi/Rex/Shutterstock / SHOPLAND/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURES
 Foto: Shopland/Bpi/Rex/Shutterstock / SHOPLAND/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURES
Caroline Wozniacki. Foto: Lukas Coch / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅNCaroline Wozniacki. Foto: Lukas Coch / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Caroline Wozniacki. Foto: Lukas Coch / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Agnieszka Radwanska. Foto: Clive BrunskillAgnieszka Radwanska. Foto: Clive Brunskill
Agnieszka Radwanska. Foto: Clive Brunskill

Sjarapovas agent slår tillbaka: 'Vet ingenting'

Publicerad

Maria Sjarapova fick ett wild card till en turnering - under dopingavstängningen.

Ett beslut som kritiserades skarpt av bland annat den danska stjärnan Caroline Wozniacki.

Nu slår ryskans läger tillbaka mot kritikerna.

– De vet ingenting, säger Sjarapovas agent Max Eisenbud enligt Ekstra Bladet.

Maria Sjarapovas avstängning går mot sitt slut.

I dag är ryskan återigen tillåten att spela WTA-turneringar efter att ha testats positivt för meldonium i början av 2016.

Sjarapova möter italienskan Roberta Vinci i Stuttgart i kväll.

Det finns ett dock ett problem med ryskans comeback.

Sjarapovas avstängning går ut den i dag. Turneringen i Stuttgart inleddes redan i måndags.

 

LÄS OCKSÅ: Caroline Wozniacki om Sjarapova: Respektlöst

 

Sjarapovas läger slår tillbaka mot kritikerna

Turneringsledningen löste det hela genom att ge Sjarapova dispens, och låta ryskan gå in i turneringen senare.

Ett beslut som fick Wozniacki att rasa.

– Jag tycker att det är respektlöst. Både mot de andra spelarna och mot WTA, sa hon i mars och fick medhåll från såväl Angélique Kerber och Andy Murray.

Nu, i samband med Sjarapovas comeback, slår ryskans agent, Max Eisenbud, tillbaka.

– Spelare som Radwanska (Agnieszka) och Wozniacki har aldrig vunnit en Grand slam och känner pressen från den yngre generationen. Det är smart av dem att försöka hålla Maria borta från Paris, säger Eisenbud och fortsätter:

- Ingen Serena, ingen Maria, ingen Vika och ingen Petra, det är deras sista chans att vinna en Grand Slam. Men de har inte läst CAS-rapporten och de har inte läst paragraf 100 eller 101. De vet ingenting, säger han.

 

LÄS OCKSÅ: Sunnervik: De bilderna får mig att må illa

Ryskan verkar missa franska öppna

Maria Sjarapova själv tar allt snack med ro:

– Jag vet att jag är respekterad, säger ryskan.

Hon hoppas få spela Franska mästerskapen i Paris, grand slam-turneringen som hon vann 2012 och 2014 och som i år inleds den 22 maj, där hon skulle vara en av favoriterna i avsaknad av gravida världsettan Serena Williams, USA.

Enligt nyhetsbyrån AFP får Sjarapova troligtvis inte en gratisplats till huvudturneringen, men kan tilldelas ett wildcard till kvalet på Roland Garros. Den franska arrangören säger att ett beslut i frågan kommer att fattas om två och en halv vecka.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag