Maria Sjarapova. Foto: Pressefoto Rudel/Robin Rudel / IMAGO/SPORTFOTO RUDEL IMAGO SPORTFOTODIENSTMaria Sjarapova. Foto: Pressefoto Rudel/Robin Rudel / IMAGO/SPORTFOTO RUDEL IMAGO SPORTFOTODIENST
Maria Sjarapova. Foto: Pressefoto Rudel/Robin Rudel / IMAGO/SPORTFOTO RUDEL IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: Shopland/Bpi/Rex/Shutterstock / SHOPLAND/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: Shopland/Bpi/Rex/Shutterstock / SHOPLAND/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: Shopland/Bpi/Rex/Shutterstock / SHOPLAND/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Sjarapova till semifinal i tennis-comebacken

Publicerad

TENNIS. Maria Sjarapova är klar för semifinal i WTA-turneringen i Stuttgart efter seger i kvartsfinalen mot estniskan Annett Kontaveit med setsiffrorna 6–3, 6–4.

– Jag servade ganska bra och jag höll min serve, det gav mig självförtroende. Så jag är nöjd, säger Sjarapova.

Den 30-åriga ryskan, som är tillbaka från en 15 månader lång dopningsavstängning, ställs nu mot Kristina Mladenovic i semifinalen. Fransyskan slog ut Carla Suárez Navarro, Spanien, med 6–3, 6–2.

Mladenovic är en i raden av tennisspelare som kritiserat det faktum att Sjarapova fått ett så kallat wildcard till turneringen i Stuttgart. Men det kommer inte att fungera som tändvätska för Sjarapova.

– Inte alls, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag