Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sjarapova tar hjälp av svensk tränare

Foto: MICHAEL WEBER IMAGEPOWER / IMAGO/MICHAEL WEBER IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: ARNE FORSELL / BILDBYRÅN

Maria Sjarapova är i formmässig minikris efter fyra raka förluster

Nu bekräftar världsstjärnan att hon har återförenats med svenska tränaren Thomas Högstedt.

– Han har en fantastisk arbetsmoral, säger Sjarapova till WTA Tennis.

Maria Sjarapova har inte hittat tillbaka till sin allra högsta nivå efter sin dopingavstängning.

Efter en godkänd start på året åkte ryskan ut mot storspelande Angelique Kerber i Australian Open.

Därefter har det blivit respass direkt i Doha och Indian Wells för ryskan. Det blev en förlust för mycket: efter Indian Wells beslutade Sjarapova att sparka sin tränare fem år tillbaka - Sven Grönefeld.

Sjarapova och Thomas Högstedt återförenas

Spekulationer de senaste veckorna har gjort gällande att Sjarapova har återförenats med sin svenske tränare från åren 2011-13, Thomas Högstedt. 

Och nu bekräftar Sjarapova nyheten. Ryskan åkte ut direkt i Stuttgart mot Caroline Garcia och berättade efteråt för WTA:s hemsida:

– Vi tar det en vecka i taget. Men jag gillar verkligen arbetet jag lägger just nu och han (Thomas) tillför bra arbetsmoral varje dag. Så jag ser fram emot bra saker tillsammans med honom, säger Sjarapova. 

"Vi har en historia ihop"

Sjarapova ligger för närvarande på 41:a plats på världsrankingen men siktar högre tillsammans med svensken i teamet.

– Med Thomas så har jag en historia - vi har varit ett vinnande lag men också förlorat matcher tillsammans. Han har även varit på andra sidan när han tränat mina motståndare den senaste tiden och jag uppskattar hans feedback nu i laget, säger hon.

"Fantastisk arbetsmoral"

Med Högstedt som tränare lyckades Sjarapova, efter många försök, vinna Franska Öppna 2012 och därmed fullborda sin samling av grand slam-segrar.

Ryskan betonar nu vikten av svenskens hängivenhet i träningen.

– Han har en fantastisk arbetsmoral och det gillar jag. Jag är inte rädd för att jobba hårt. Jag förväntar det av mig själv eftersom konkurrensen blir hårdare för varje år och alla lägger ner ännu mer tid, säger Sjarapova.

Sjarapovas nästa turnering blir Madrid som startar 4 maj.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.