Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sjarapova om Peterson: ”Klurigt och en utmaning”

Maria Sjarapova.Foto: AARON FAVILA / AP TT NYHETSBYRÅN
Rebecca Peterson.Foto: WU HONG / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Maria Sjarapova blir storfavorit mot Rebecca Peterson i nästa omgång i Australian Open.

Men den förra världsettan har respekt för svenskan.

– Jag möter någon jag aldrig mött. Det är så klart klurigt och en utmaning, säger ryskan.

Maria Sjarapovas världsranking på nummer 30 speglar inte hennes digra meritlista.

Den tidigare Australian Open-vinnaren, med sammanlagt fem grand slam-segrar, blir naturligtvis en rejäl utmaning för Rebecca Peterson.

Sjarapova vann enkelt sin premiärmatch mot 131-rankade brittiskan Harriet Dart med 6–0, 6–0, men har en lång skadehistorik bakom sig.

– Det kändes bra. Jag tror att det var ett bra test för mitt ben och för min axel. Det är ingen hemlighet att axeln är något jag har kämpat med det senaste året och som gjorde att jag tvingades avsluta säsongen efter US Open, säger hon och tillägger att axeln fortfarande inte är så bra som hon skulle önska.

– Men du inser att du inte är odödlig, att du inte kommer att fortsätta att spela för alltid, även om vi gjort det så länge vi kan minnas, säger hon.

Ingen tid för sympati

Dart lämnade planen i tårar efter den förnedrande förlusten. Men Sjarapova gav henne inte särskilt mycket sympati.

– Det finns ingen tid för det, tyvärr, när du spelar första omgången i en grand slam.

Själv fokuserade hon på sin egen insats, och att inte klappa samman.

– Det är lätt att hamna i en position där allt flyter, du vet du gör rätt saker, hon gör några misstag. Du är bekväm, och då är det lätt att bli självgod, och självgodhet är inte något bra, säger hon.

Sjarapova har dragits med skadeproblem till och från under stora delar av sin karriär. Hon säger att hon själv frågat sin läkare om axeln någonsin kommer att bli helt bra flera gånger, men att det handlar om att ta en dag i taget och att hantera smärtan.

Vad får henne att fortsätta?

– För att jag verkligen är passionerad för det här, säger hon.

Svensk coach kan hjälpa

I nästa omgång möter hon svenska Rebecca Peterson.

– Jag möter någon jag aldrig spelat mot. Det är klurigt och en utmaning. Men min tränare (Thomas Högstedt) är svensk, så det kanske kan hjälpa mig lite, säger Sjarapova med ett leende och fortsätter:

– Jag kommer att titta på några videor, som jag alltid gör, studera dem lite grann, och sedan gå ut där och spela mitt spel, säger Sjarapova.

 

FÅ BÄST KOLL! Missa inga nyheter om ditt favoritlag – få största nyheterna i Messenger

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.