Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Shapovalov tog första titeln i Stockholm Open

Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Sveriges huvudstad kommer sannolikt för all framtid ha en speciell plats i Denis Shapovalovs hjärta. Det var nämligen där den 20-årige kanadensaren tog hem sin första ATP-titel.

Den 34-rankade spelaren vann finalen i Stockholm Open i två raka set, 6–4, 6–4, mot Filip Krajinovic.

När den 60-rankade serben slog bollen på fel sida av baslinjen, via en grov nätrull, kunde Shapovalov pusta ut, sträcka upp händerna i luften och ta emot publikens jubel i Kungliga tennishallen.

– Jag är stolt över mig själv och mitt team. Det har varit en lång resa hit och vårt mål har alltid varit att vinna en titel, säger Shapovalov till Kanal 9 och konstaterar att han precis som i hela turneringen återigen visade prov på fint servande i finalen.

– Jag har servat bra och jag visste att det kunde vara en nyckel mot Filip.

Tidigare under dagen tog finske Henri Kontinen och fransmannen Edouard Roger-Vasselin hem dubbelfinalen i Stockholm Open efter seger med 6–4, 6–2 mot Mate Pavic, Krotaien, och Bruno Soares, Brasilien.