Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Serena Williams vann Wimbledon i raka set

Foto: Adam Pretty / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE
Foto: Adam Pretty / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE
Foto: Ips/Rex/Shutterstock / IPS/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: Ella Ling/Bpi/Rex/Shutterstock / ELLA LING/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Serena Williams, 34, är historisk.

Amerikanskan slog Angelique Kerber med 7-5, 6-3 i Wimbledon-finalen och tangerar därmed Steffi Grafs rekord på 22 grand slam-titlar.

– Det har varit otroligt svårt att inte tänka på, säger Williams i segerintervjun.

Det har varit en lång jakt på rekordet för världsettan Serena Williams – som faktiskt inte har vunnit en titel sedan augusti i fjol.

Efter fiaskot i US Open i fjol (förlust mot Roberta Vinci i semifinal) och två raka finalförluster i år i Australian Open och Franska Öppna har den där 22:e grand slam-titeln vilat som en förbannelse över henne.

Tyskan Steffi Graf har nämligen 22 grand slam-titlar – mer än någon annan kvinnlig tennisspelare under den "öppna eran" – och Serena Williams har stått på 21 titlar i ett års tid.

Men nu är väntan över.

Världsettan har spelat väldigt stabilt genom hela Wimbledon och övertygade i finalen mot Angelique Kerber med 7-5, 6-3.

– Det är en fantastisk känsla. Jag är jätteglad, säger Williams i segerintervjun.

"Du förtjänade det här"

Världsettan bröt Kerbers serve vid ställningen 6-5 i första set. Därefter gjorde Williams ett ryck i slutet på andra set och säkrade segern tämligen enkelt. Därmed vann hon sin sjunde Wimbledon-titel – men framför allt den där 22:a grand slam-titeln som alla väntat på.

– Det har varit otroligt svårt att inte tänka på det. Jag har haft några försök på den titeln och inte lyckats. Det gör segern ännu sötare. Jag vet om hur hårt jag har jobbat, säger Williams.

Angelique Kerber, som spelar i Ericsson Open i Båstad om en dryg vecka, var stor i förlusten.

– Stort grattis till Serena. Du förtjänade verkligen titeln. Du är en stor mästare och en stor människa. Det är en ära att få spela en final mot dig, säger Kerber efter matchen.

Fotnot: Australiskan Margaret Court har 24 grand slam-titlar men tog majoriteten av dessa innan den "öppna eran" började. På den tiden fick endast amatörer spela de stora turneringarna.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!