Serena Williams utslagen ur Wimbledon

Foto: DUBREUIL CORINNE/ABACA / STELLA PICTURES/DUBREUIL CORINNE/ABACA
Foto: Dubreuil Corinne/ABACA

Serena Williams är utslagen ur Wimbledon.

Det blev bara en match för amerikanskans comeback i London.

Franska Harmony Tan vann mötet med 7–5, 1–6, 7–6 (10–7).

24-åriga fransyskan Harmony Tan besegrade legendaren Williams i ett dramatiskt supertiebreak i tredje, avgörande set.

– Jag är så full av känslor just nu. Hon är en superstjärna. När jag var barn kollade jag på henne på tv så många gånger. I mitt första Wimbledon – wow! Wow bara, säger Tan.

Williams verkade dock inte allt för nedslagen och säger att hon nu är peppad på att tävla i US Open senare i år.

– Det var i US Open som jag vann min första grand slam, det är superspeciellt. Jag är helt klart motiverad att bli bättre och spela hemma.

Serena Williams utslagen ur Wimbledon

Wimbledon var den amerikanska superstjärnans comeback ett år efter det att hon tvingades dra sig ur i första rundan av samma turnering på grund av en skada.

Den sjufaldiga mästaren jagar sin 24:e grand slam-titel i karriären.

Men hennes långa frånvaro har gjort att hon åkt hiss långt ner på världsrankningen och behövde ett wildcard för att ens få spela Wimbledon.

Williams dök upp till turneringen med svarta plåster på kinden – något som Eurosport, som hänvisar till The Times, uppger är på grund av problem med bihålorna.

– Att spela tennis eller bara göra vad som helst är inte så enkelt när man har de här problemen. Det blir tryck och stockning vilket leder till smärta, och att träna för Grand Slams med det... det är inte lätt, sa Williams i en intervju 2007 enligt Eurosport.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.