Serena Williams tog första segern på WTA-touren på 14 månader

Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK / CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK / CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Efter uttåget från Wimbledon redan i första rundan är den 40-åriga tennislegendaren Serena Williams åter en vinnare. I WTA-turneringen i Toronto tog hon sin första seger på mer än ett år när hon besegrade 57-rankade spanjorskan Nuria Parrizas Diaz i raka set, 6-3, 6-4.

Den 23-faldiga grand slam-vinnaren Serena Williams har haft en lång väg tillbaka från skadebekymren som drabbade henne under fjolårets Wimbledonturnering. Redan i den första omgången utgick hon då skadad sedan hon halkat på gräset och skadat vristen i matchen mot belarusiskan Aliaksandra Sasnovitj.

Sedan dess har hon kämpat för att komma tillbaka. Men comebacken dröjde ända till årets Wimbledonturnering. Där blev dock fransyskan Harmony Tan för svår.

”Det finns ett ljus i tunneln”

Därför var det en mycket lättad Serena Williams stärkte sitt sargade självförtroende genom att besegra Nuria Parrizas Diaz i Toronto.

– Jag antar att det finns ett ljus i slutet av tunneln. Och nu närmar jag mig det ljuset, sade hon.

– Jag älskar att spela, det är fantastiskt, men jag kan inte göra det här för alltid. Ibland vill man bara göra sitt bästa för att njuta av de här stunderna. och göra det bästa man kan.

Det är i år tionde gången Serena Williams spelar turneringen i Toronto. Hon har vunnit den tre gånger, första segern kom 2001.

I andra omgången ställs Williams mot vinnaren i mötet Belinda Bencic, Schweiz–Tereza Martincova, Tjeckien.
”Tennis är mitt liv”

23-åringen klättrar rekordsnabbt på världsrankingen: ”Tennis är mitt liv”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.