Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Serena Williams till Wimbledon-finalen

Foto: JONATHAN BRADY / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: NIC BOTHMA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Tennislegendaren Serena Williams är klar för sin första grand slam-final på ett och ett halvt år

Den 36-åriga amerikanskan besegrade Julia Görges med setsiffrorna 6–2, 6–4 i Wimbledons semifinal.

Angelique Kerber väntar i lördagens final där Williams kan bli historisk och hon lyckas ta sin 24:e grand slam-titel.

23-faldiga grand slam-segraren Serena WIlliams blev mamma i september och gjorde comeback på WTA-touren i mars. Efter att ha tvingats lämna walkover på grund av skada i Franska mästerskapens åttondelsfinal i maj så har 36-åringen imponerat i årets tredje grand slam-turnering.

I semifinalen mot 13-rankade tyskan Julia Görges, som aldrig tidigare varit så långt framme i en grand slam-turnering, var Williams överlägsen. Matchen var över efter drygt en timmes spel sedan amerikanskan vunnit i raka set, 6–2, 6–4.

Williams första final sedan 2017

Williams är nu framme i sin första grand slam-final sedan turneringssegern i Australian Open, Melbourne, i januari 2017. Motståndare blir den 30-åriga tyskan Angelique Kerber, precis som i Wimbledon-finalen för två år sedan då Williams vann med 7–5, 6–3.

Kerber – som vann Australian Open och US Open 2016 – besegrade 12-rankade lettiskan Jelena Ostapenko i raka set, 6–3, 6–3, i sin semifinal och är nu ute efter revansch, och sin första titel, i Wimbledon.

Williams, sjufaldig segrare i Wimbledon, blir vid en ny turneringsseger historisk och tangerar Margaret Courts rekord på 24:a grand slam-titlar.