Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Serena Williams reaktion när Will Smith slog Chris Rock

Foto: MYUNG CHUN / LOS ANGELES TIMES / POLARIS POLARIS IMAGES

Will Smith väckte starka reaktioner efter att ha slagit till Chris Rock under Oscarsgalan. 

Tennisstjärnan Serena Williams följde scenerna på plats – och fick även se Smith ta emot en Oscar för sitt porträtt av hennes pappa. 

”Du stal ögonblicket från Serena, Venus och deras pappa”, rasar tv-profilen Shannon Sharpe mot Will Smith. 

Det som utspelade sig mellan Will Smith och Chris Rock på Oscarsgalan har varit en pågående toppnyhet i nöjesvärlden sedan i söndags. 

Smith blev rasande av Rocks skämt om frun Jada Pinkett Smith – och skådespelaren tog sig upp på scenen och slog till komikern. 

– Ta inte min frus namn i din jävla mun, skrek Will Smith till Chris Rock. 

Kort därefter tog Will Smith emot en Oscar för bästa manliga huvudroll, efter sitt porträtt Richard Williams i ”King Richard” – filmen om Venus och Serena Williams uppväxt. 

Serena Williams, som också varit med och producerat filmen, var på plats i Los Angeles för att följa prisutdelningen. På sociala medier har tennisstjärnan delat med sig av sin förskräckta reaktion efter den uppmärksammade händelsen. 

I en video står Williams bara tyst och gapar i flera sekunder, innan hon förklarade för sina följare att hon inte trott sina ögon. 

”Jag satte mig precis ner, för jag tänkte att jag måste ställa ner den här drinken”. 

Ilskan mot Will Smith: ”Stal ögonblicket”

Nu har flera sportprofiler riktat stark kritik mot Will Smith, och menar att han stal fokus från en kväll där Richard, Venus och Serena Williams skulle hyllas. 

”Det här känns fruktansvärt. Mest för familjen Williams, som gjort så mycket för att göra den här filmen så bra som möjligt och har inte förtjänat hur den här kvällen helt imploderade”, skriver New York Times tennisreporter Ben Rothenberg på Twitter. 

Fox-profilen Shannon Sharpe var rasande på Will Smith. 

– Du stal ögonblicket från Serena, Venus och deras pappa och historien om deras familj. Du stal det från dem. Varför? För att Chris Rock drog ett skämt? säger den tidigare NFL-stjärnan i sin talkshow Undisputed. 

Richard Williams själv har gett en kort kommentar om händelsen till NBC. 

– Vi har inte alla detaljer om vad som hände. Men vi kan inte ha överseende med att slå någon annan, om det inte är i självförsvar, säger den 80-årige tennistränaren.

Se även: 

Här vägrar Will Smith svara på frågor om örfilen

Will Smiths mamma: ”Första gången jag sett honom tända till”

Familjen om chocken: ”Har aldrig sett honom så”

Svenskarna på Oscarsgalan: ”Blev jättekonstig stämning”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.