Foto: Backpage Images / BACKPAGE IMAGES / BACKPAGE IMAGE DPPI AGENCE DE PRFoto: Backpage Images / BACKPAGE IMAGES / BACKPAGE IMAGE DPPI AGENCE DE PR
 Foto: Backpage Images / BACKPAGE IMAGES / BACKPAGE IMAGE DPPI AGENCE DE PR
Foto: Mike Frey/Bpi/Rex/Shutterstock / MIKE FREY/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURESFoto: Mike Frey/Bpi/Rex/Shutterstock / MIKE FREY/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES
 Foto: Mike Frey/Bpi/Rex/Shutterstock / MIKE FREY/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES
Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/CRONOS IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/CRONOS IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/CRONOS IMAGO SPORTFOTODIENST

Serena Williams rasar mot Ilie Nastase

Publicerad

Förre rumänske tennisstjärnan Ilie Nastase fällde en rasistisk kommentar kring Serena Williams graviditet.

Nu rasar Williams mot hans "skämt".

"Det gör mig besviken att vi lever i ett samhälle där människor som Ilie Nastase kan fälla rasistiska kommentarer mot mig och mitt ofödda barn, och sexistiska kommentarer mot mina vänner", skriver världsettan i tennis på Instagram.

Medan den rumänska spelaren Simona Halep under Fed Cup i fredags svarade på en fråga om Williams graviditet vände sig Nastase till det rumänska teamet. Han sade: "Låt oss se vilken färg det har. Choklad med mjölk?", skriver bland andra BBC.

Nastase utreds

"Jag har sagt det förr och jag säger det igen, den här världen har kommit långt men vi har ändå så långt kvar", skriver Williams, och fortsätter:

"Varken det här eller något annat kommer att stoppa mig från att sprida kärlek, ljus och optimism i allt jag gör".

Internationella tennisförbundet ITF har inlett en utredning av Nastase, världsetta i tennis på 70-talet. Han har även gjort olämpliga närmanden mot Storbritanniens lagkapten Anne Keothavong, genom att bland annat fråga om hennes rumsnummer.

– Vi tolererar inte diskriminerande och kränkande språk och beteende av något slag, sade en talesperson för ITF.

 

LÄS MER: Björn Borgs vän portas från Wimbledon efter attacken

Bryr sig inte

"Jag tackar ITF för att de tar in all information om detta. De har mitt fulla stöd", skriver Williams nu på Instagram.

Tennisstjärnan beräknas bli mamma i september, men väntas sedan återvända till tennisen. Hon vann i januari sin 23:e grand slam-titel när hon segrade i Australian Open.

Under en Fed Cup-match i helgen kallade Nastase både den brittiska lagkaptenen och spelaren Johanna Konta för "bitch" flera gånger, enligt brittiska medier. Sedan sade den 70-årige Nastase till Daily Mirror att han "inte ångrar det" och att "de kan skicka mig till fängelse om de vill, jag bryr mig inte".

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag